Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία των πολιτών

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία των πολιτών

Το 56,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ διαφωνία εκφράζει το 40,9%

51" χρόνος ανάγνωσης

Υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 56,1% των ερωτηθέντων εκφράζει συμφωνία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ διαφωνία εκφράζει το 40,9%.

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία των πολιτών-1

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αυξήσεις των τιμών οφείλονται στην κερδοσκοπία των επιχειρήσεων και στην ύπαρξη καρτέλ, ενώ το 24,9% αποδίδει ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα, το 24,5% θεωρεί πως η ακρίβεια οφείλεται στην ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο, την κλιματική αλλαγή και την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, ενώ για το 10,8% ευθύνη αποδίδεται στους ελλιπείς ελέγχους στην αγορά.

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία των πολιτών-2

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 42,4% αξιολογεί θετικά την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, ενώ αρνητικά βλέπει την κυβέρνηση το 55,9%.

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία των πολιτών-3

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,7%, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6%, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%.

Δημοσκόπηση Marc: Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία των πολιτών-4
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT