Στάση αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στάση αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η γραμμή του κόμματος για τη στάση που θα τηρήσει όταν το νομοσχέδιο φθάσει στη Βουλή δεν φαίνεται να είναι αποκρυσταλλωμένη

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις επόμενες περίπου 20 ημέρες, μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έντονες. Μπορεί στην Κουμουνδούρου να διαμηνύουν πως το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση με τις διαρροές που θα καταγράψει, ωστόσο η γραμμή του κόμματος δεν φαίνεται να είναι αποκρυσταλλωμένη. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει για το νομοσχέδιο πως «εάν προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμη και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει». Ο Σωκράτης Φάμελλος στον ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει αλλαγή στάσης, απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να σας πω οτιδήποτε, γιατί βγήκε χθες το βράδυ, το καταλαβαίνετε. Θέλω να πω πως η κυβέρνηση μας ταλαιπώρησε ένα εξάμηνο μέχρι να τολμήσει να το δημοσιοποιήσει». Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας σημείωσε πως είναι σοβαρό πρόβλημα κοινοβουλευτικής τάξης το γεγονός πως ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο «αντ’ αυτού», όπως τον χαρακτήρισε, δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σκεπτικισμός. Εκτός από τους δυο τρεις βουλευτές, που έτσι κι αλλιώς έχουν εκφράσει ενστάσεις, είναι αρκετοί όσοι δυσκολεύονται να τοποθετηθούν αν δεν δουν πρώτα το νομοθέτημα. Κι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον γιατί, όπως τονίζουν, δεν θέλουν να κάνουν εύκολη τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν έχει πλειοψηφία χωρίς τη βοήθεια της αντιπολίτευσης. Ο δεύτερος λόγος προέκυψε μετά την επιστολική ψήφο.

«Η Νέα Δημοκρατία πυρπόλησε τη συναίνεση», αναφέρουν, συμπληρώνοντας πως δεν μπορούν πλέον να εμπιστευτούν την κυβέρνηση για το ποια θα είναι η τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα φτάσει στην Επιτροπή της Βουλής.

Είναι γεγονός, ωστόσο, πως και τα περί κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν μπερδέψει τις γραμμές, καθώς οι ερμηνείες είναι διαφορετικές. Ο Χάρης Μαμουλάκης στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Κομματική πειθαρχία ή μη εφαρμόζεται αφού δούμε ένα νομοσχέδιο. Νομίζω ότι έγινε μια παρερμηνεία στην τοποθέτηση τότε του προέδρου». Η Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Open τόνισε σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Από πλευράς μας το αντιμετωπίζουμε ως ένα νομικό ζήτημα το οποίο έρχεται να επιλύσει θέματα στην πραγματική ζωή και βεβαίως να υπερασπιστεί, πρωτίστως, τα δικαιώματα του παιδιού».

Στάση αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια-1
Με την εικαστικό Γεωργία Λαλέ, το έργο της οποίας αποσύρθηκε από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. [INTIME NEWS]

Συνεχείς επιθέσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν χάνει ευκαιρία για να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με την εικαστικό Γεωργία Λαλέ, της οποίας το έργο με τη ροζ ελληνική σημαία αποσύρθηκε από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ανέφερε: «Ο υπουργός των υποκλίσεων στον Ερντογάν, αποφάσισε να λογοκρίνει την Τέχνη και να υποκλιθεί εκείνες τις ημέρες στην Ακροδεξιά. Ο καθένας διαλέγει πού “υποκλίνεται”. Αλλοι μπρος στα συμφέροντα και τους συμβιβασμούς, άλλοι στην Τέχνη και το δίκιο των ανθρώπων».

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, επικρατεί πυρετός συσκέψεων ειδικά για τα «think tank» που στήνει ο Στέφανος Κασσελάκης και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις. Με ανάρτησή του στα social media τόνισε πως θα αφορούν 29 θεματικές ενότητες, με περισσότερες από 3.000 αιτήσεις που έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε αυτά. «Αντί τα κομματικά γραφεία να δίνουν θέσεις για την παραγωγή πολιτικής σε έναν στενό κύκλο, το ανοίξαμε σε όλους εσάς και ανταποκριθήκατε πραγματικά συγκινητικά», ανέφερε.

Επίσκεψη στο Aουσβιτς

Στην ατζέντα του Στέφανου Κασσελάκη μπαίνουν συνεχώς επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα τόσο στο εσωτερικό που αφορούν την προσυνεδριακή διαδικασία και τα περιφερειακά συνέδρια όσο και στο εξωτερικό. Σύντομα θα αρχίσουν να προγραμματίζονται και τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσει στην ομογένεια ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα στην Πολωνία, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Κρατικό Μουσείο Aουσβιτς – Μπίρκεναου για τη Διεθνή Ημέρα Ολοκαυτώματος και την 79η επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT