Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Θωράκιση της Ελλάδας με τα F-35»

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Θωράκιση της Ελλάδας με τα F-35»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των φοιτητών, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των σχολών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης μηνιαίας ενημέρωσης του πρωθυπουργού προς την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν. Οπως είπε, με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας.

«Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αποτελεί ουσιαστικό αντίκρισμα στη θωράκιση της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Ακολούθως, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις καθώς, όπως είπε, «εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

«Κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες, θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. 

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη, αλλά επισήμανε πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στάθηκε και στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των φοιτητών, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μη χάνουν την εξεταστική της, να τελειώνουν τις σπουδές τους και να προχωρούν. «Στο θέμα του πρωτογενούς τομέα πράγματι είναι πολύ σπουδαίο να υπάρξει διάλογος και να υπάρξει προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο», συμπλήρωσε. 

Οσον αφορά τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT