Δένδιας: Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα

Δένδιας: Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα

«Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας κατά την προσέλευσή του στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ε.Ε.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

«Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για τη συγκεκριμένη επιχείρηση», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας κατά την προσέλευσή του στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση Δένδια

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. 

Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ».

Μπορέλ: Στις 17 Φεβρουαρίου ελπίζουμε να έχουμε τις «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα

Σημειώνεται ότι, φέροντας την ελληνική επωνυμία «Ασπίδες», ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα αρχίσουν τις περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα πιθανότατα στις 17 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, με ενεργό συμμετοχή και της Ελλάδας, ενδεχομένως και στη διοίκηση της αποστολής.

Πιθανόν και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί ποια χώρα θα ηγηθεί της αποστολής «Ασπίδες», πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ. «Πρέπει να αποφασίσουμε ποια χώρα θα αναλάβει τη διοίκηση, πού θα βρίσκεται το στρατηγείο και τι πλοία θα εισφέρουν οι χώρες μέλη», είπε πριν εισέλθει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των χωρών-μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να είμαστε ταχύτατοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ιταλικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, η ηγεσία της αποστολής θα ανατεθεί είτε στην Ιταλία είτε στη Γαλλία είτε στην Ελλάδα, που ατύπως έχουν θέσει σχετική υποψηφιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT