ΠΑΣΟΚ: Σκληρό ροκ ως απάντηση στις δημοσκοπήσεις

ΠΑΣΟΚ: Σκληρό ροκ ως απάντηση στις δημοσκοπήσεις

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης έθεσε το ερώτημα γιατί δεν έχει παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους το ΠΑΣΟΚ, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη αυξάνεται ο προβληματισμός για τη δημοσκοπική στασιμότητα του κόμματος, που δεν δείχνει ικανό να κεφαλαιοποιήσει την καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, παρά τα δύσκολα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, η Ν.Δ. διατηρεί την υπεροχή της στο πολιτικό σκηνικό. Το στοιχείο που για την ώρα κρατάει υπό έλεγχο τον προβληματισμό που σε ιδιωτικές συζητήσεις εκφράζουν αρκετά στελέχη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί δημοσκοπικά τη δεύτερη θέση, αφήνοντας σταθερά τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λείπουν, ωστόσο, οι επισημάνσεις ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μικρή και θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να ανατραπεί.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δέχεται πίεση και ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια και να κερδίσει ψηφοφόρους που εξακολουθούν να κινούνται στο φάσμα των αναποφάσιστων, εφόσον συνεχίσει να καταθέτει εναλλακτικές και αξιόπιστες προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε χθες στην εποχή διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του, για να υποστηρίξει την κριτική του περί αποτυχημένης άσκησης πολιτικής από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε με αφορμή την Agrotica, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνολική αστοχία στην άσκηση αγροτικής πολιτικής. «Εχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς στα πέντε χρόνια που κυβερνούν; Συνεπώς υπάρχει μια συνολική αστοχία και χρειάζεται ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δεύτερον, ο ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Ράδιο Θεσσαλονίκη) και ανέτρεξε στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. «Θέλω να σας θυμίσω ότι κάποτε η πατρίδα μας έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση με άλυτο το Κυπριακό, γιατί είχε σχέδιο. Στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, αρχές του 2000, υπήρχε μείωση των κονδυλίων. Γιατί η Ελλάδα ήταν ωφελημένη; Γιατί αυτή η χώρα είχε σχέδιο. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλές νίκες στην Ευρώπη αν έχει πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο», υπογράμμισε. Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αναφέροντας ότι η συζήτηση γίνεται με βάση ένα non paper. «Τι περιμένει ο κ. Πιερρακάκης; Να συζητάμε ένα μήνα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά μια εβδομάδα για τα ελληνικά πανεπιστήμια; Και μου λέτε ότι υπάρχει κυβέρνηση που θέλει τη συναίνεση;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας και έπειτα από συνάντηση και συζήτηση με τους αγρότες κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT