90 Χρόνια πριν… 7–2–1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: Η κατάστασις εις την Γαλλίαν ευρίσκεται εις το κρισιμώτερον αυτής σημείον. Η κυβέρνησις είνε μέχρι τούδε κυρία της καταστάσεως αλλά λόγω του επικρατούντος ερεθισμού της κοινής γνώμης εκ των σκανδάλων Σταβίσκυ και των συνεχιζομένων διαφόρων απεργιών δεν γνωρίζει κανείς ποίαν εξέλιξιν θα λάβουν τα πράγματα. Του επικρατούντος αναβρασμού, των απεργιών και της αοριστίας […] επωφελήθησαν […] και οι παλαιοί πολεμισταί οι οποίοι υποβάλλοντες αιτήματα τα οποία δεν εγένοντο δεκτά συνεκεντρώθησαν χθες την εσπέραν εις τα Ηλύσια Πεδία τέσσαρες χιλιάδες εξ αυτών, βαδίζοντες εν απολύτω τάξει και ψάλλοντες την Μασσαλιώτιδα εσχημάτισαν διαδήλωσιν και κατηυθύνθησαν προς το υπουργείον των Εσωτερικών […]. «Ο αρχηγός της κυβερνήσεως (σ.σ. Εντουάρ Νταλαντιέ), παλαιός και αυτός πολεμιστής, ζητεί παρά των παλαιών συμμαχητών του να μη συνδυάζουν τας διεκδικήσεις των προς πολιτικάς εξεγέρσεις».

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: O καλός Θεός της Ελλάδος, άνευ του οποίου ο δύσμοιρος αυτός τόπος θα είχε καταστραφή προ πολλού, εξεπλήρωσε τας ημέρας αυτάς και… δημαρχιακά καθήκοντα. Με την πλουσιωτάτην βροχήν, την οποίαν εξαπέλυσεν από του ύψους του, εκκαθάρισε τους δρόμους των Αθηνών, όσον ουδέποτε οι μέχρι σήμερον χρηματίσαντες δήμαρχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT