Απάντηση Δούκα σε Μητσοτάκη: «Αντί να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες, να στηρίξει τις πρωτοβουλίες μας»

Απάντηση Δούκα σε Μητσοτάκη: «Αντί να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες, να στηρίξει τις πρωτοβουλίες μας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων σε δήλωσή του «απάντησε» στην αναφορά που έκανε από τη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης στη νέα δημοτική Αρχή της Αθήνας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να στηρίξει τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων με δήλωσή του «απάντησε» στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα δημοτική Αρχή της Αθήνας, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση και στις προθέσεις του δημάρχου γύρω από τη διάθεση αναξιοποίητων κτιρίων του δήμου σε συλλογικότητες.

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Δούκας.

«Οσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών», τονίζει.

Τι προηγήθηκε στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση, αναφέρθηκε στον κ. Δούκα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Ολα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο. Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως. Αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες».

Στην αποστροφή αυτή απάντησε στη δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι’ αυτό έχασε», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT