Θεωρείο: Σκέφτεται την αποχή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως έχει γράψει επανειλημμένως η «Κ», μέχρι και την τελευταία στιγμή αναμένονται μετακινήσεις βουλευτών στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μία από αυτές ίσως είναι του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει αρνητικός έναντι του νομοσχεδίου. Το «αρνητικός», ωστόσο, μπορεί να εκφραστεί και με την αποχή, επιλογή που ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών σκέφτεται πολύ σοβαρά, συντασσόμενος με την προτροπή του πρωθυπουργού, ο οποίος ως γνωστόν κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους διαφωνούντες να μην καταψηφίσουν αλλά να απόσχουν.

Εύσημα από τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός έχει πολύ καλή άποψη για τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, η οποία ωστόσο επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη από την απέναντι πλευρά. Οι αγρότες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Λυκουρέντζος και συνεργάζονται, ενισχύοντας την άποψη που έχει το Μαξίμου για τον πρώην υπουργό. Με το πέρας της συνεδρίασης, μάλιστα, κυβερνητικό στέλεχος σχολίασε την τοποθέτηση των αγροτών λέγοντας πως «ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται», κάτι που ερμηνεύω ως καρφί προς άλλες πλευρές.

Γεύμα Μπρατάκου – Φλώρου

Σε γνωστό εστιατόριο των Αθηνών εθεάθησαν να συντρώγουν ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος με τον τέως αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί δεν κατάλαβαν αρχικά τον στρατηγό διότι, ως απόστρατος πια, φορούσε πολιτικά ρούχα. Ισως και η συζήτηση να αφορούσε το… πολιτικό του μέλλον, καθώς ο κ. Φλώρος ενδιαφέρεται για τα κοινά.

Πρώτη μεταγραφή

Και επισήμως δημιουργήθηκε χθες το νέο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη με το όνομα «Κόσμος», μια και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον Αρειο Πάγο μαζί με την κ. Βασιλάκου και τον κ. Παπαγιαννάκη για να καταθέσουν και να υπογράψουν το καταστατικό. Αυτό που μένει να φανεί είναι η δυναμική του νέου κόμματος το επόμενο διάστημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά να είναι οι πρώτοι που ανησυχούν. Η Νέα Αριστερά, μάλιστα, μέσω στελεχών της, είχε κάνει και πρόσκληση στον Πέτρο Κόκκαλη για συμπόρευση και τώρα τον έχουν πια απέναντι με ένα ανταγωνιστικό κόμμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το νέο κόμμα έχει κλείσει και το πρώτο όνομα υποψηφίου στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για τον γιατρό Θανάση Τσάκρη, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές είχε κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην έβδομη θέση του Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT