Εντός και Εκτός: Φυλάκιση 2,5 ετών προτείνει ο εισαγγελέας για τον Μπελέρη

Εντός και Εκτός: Φυλάκιση 2,5 ετών προτείνει ο εισαγγελέας για τον Μπελέρη

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η «αιμορραγία» στελεχών από το Πολεμικό Ναυτικό έχει απασχολήσει την «Κ» το προηγούμενο χρονικό διάστημα και φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Ωστόσο, χθες αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» (ιστοσελίδα ΥΠΕΘΑ) ακόμη 12 παραιτήσεις υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Η ηγεσία κάνει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός των αποχωρήσεων. Μένει να φανεί πότε ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να μειώνεται και, κάποια στιγμή, οι αποχωρήσεις να διακοπούν. Απαιτείται έργο σε βάθος και λεπτομέρεια, καθώς κάθε στέλεχος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη και την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών ζήτησε η εισαγγελία για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Ειδικότερα, κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς της υπόθεσης μίλησαν για ενοχή του Φρέντι Μπελέρη για το αδίκημα της ενεργού διαφθοράς, ενώ για τον συγκατηγορούμενό του Παντελή Κοκαβέση προτάθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω προβλημάτων υγείας. Ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εισαγγελία, αναφέροντας ότι δεν έγιναν δεκτά τα δικά του στοιχεία και δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες πρόσωπα που υπέδειξε η δική του πλευρά, ενώ μίλησε και για πλαστογράφηση εγγράφων στην υπόθεσή του. Αναφέρθηκε επίσης σε πολιτικά κίνητρα και παρεμβάσεις στην υπόθεση, αλλά και στο γεγονός ότι δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί ως δήμαρχος παρά την εκλογή του. Η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, οπότε θα λάβει τον λόγο η υπεράσπιση για να αντικρούσει τις κατηγορίες και το πόρισμα της εισαγγελίας, ενώ ακολούθως θα οριστεί η ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Από τη χθεσινή Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου (ΕΠΕΚΕ), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στον ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν φαίνεται να βγήκε «λευκός καπνός». Η όχι αυξημένη συμμετοχή των βουλευτών (αρκετοί εκπροσωπήθηκαν μέσω συνεργατών) που επέλεξαν να συνδεθούν φέρεται να προκάλεσε έναν κατ’ αρχάς προβληματισμό για το αν θα υπάρχει «προσφορά» ομιλητών στη Βουλή αύριο και μεθαύριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπερσυντονιστής του οργάνου, Παύλος Πολάκης, δεν έδωσε το «παρών», με την Ελενα Ακρίτα να συντονίζει τη συζήτηση. Στην κλειστή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τον λόγο πήραν ο Πέτρος Παππάς και η Αθηνά Λινού. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας φέρεται να επισήμανε τις ενστάσεις της για τις παρένθετες μητέρες με βάση και την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Σκοπός της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επαναλαμβάνει η ίδια, είναι να προστατευθούν τα παιδιά που γεννιούνται μέσω παρένθετης κύησης από κινδύνους εμπορίας, διακίνησης, εκμετάλλευσης και συναλλαγής. Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα, δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο ΤΟΠΟΣ

Στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς συγκεντρώθηκε χθες πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή προ ημερών σε ηλικία 71 ετών. Οπως ήταν αναμενόμενο, σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, ιστορικά στελέχη και η νέα γενιά παρέστησαν στην κηδεία: ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Γιώργος Λιάνης, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και πολλοί άλλοι. Η ταφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου έγινε στο κοιμητήριο Κηφισιάς, ενώ, όπως ενημέρωσε η οικογένεια, το μνημόσυνο των 40 ημερών θα γίνει στη Σπάρτη.

Η ΑΤΑΚΑ

Την ευχή «σιδεροκέφαλος» άκουσε και πάλι χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, είτε ως ΕΝΠΕ είτε ως Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) παλαιότερα, που επανεκλέγεται ο πρόεδρος του θεσμού. Είναι σημαντικό ότι το νέο προεδρείο εξελέγη ομόφωνα από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Πέραν του κ. Τζιτζικώστα, εξελέγησαν α΄ αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, β΄ αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, γραμματέας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ταμίας ο περιφερειακός σύμβουλος Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT