Βαρτζόπουλος: Είμαστε συνειδησιακά υποχρεωμένοι να δώσουμε ισοπολιτεία σε όλους

Βαρτζόπουλος: Είμαστε συνειδησιακά υποχρεωμένοι να δώσουμε ισοπολιτεία σε όλους

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς οι εκ φύσεως και εξ ιδεολογίας συντηρητικοί άνθρωποι έχουμε ως αξιοκρατικό πυλώνα, το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Η πατρίς είναι φυσικά πάνω από όλα, όπως φυσικά και η οικογένεια. Φυσικά και αναγνωρίζουμε εμείς τη μοναδικότητα του θρησκευτικού μυστηρίου. Από την άλλη πλευρά, συγχρόνως, εδώ και δεκαετίες υπάρχει ο θεσμός του πολιτικού γάμου των ετεροφύλων, αλλά είμαστε συνειδησιακά υποχρεωμένοι να δώσουμε ισοπολιτεία σε όλους, ασχέτως οιωνδήποτε ιδιοτήτων», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, συνδέοντας το ιδεολογικό στίγμα του κυβερνώντος κόμματος με την κυβερνητική πρωτοβουλία για την ισότητα στον γάμο.

Ο κ. Βαρτζόπουλος προσέθεσε ότι γι’ αυτό ορθώς προβλέπεται αυτό το οποίο προβλέπεται στο νομοσχέδιο. Διευκρίνισε, όσον αφορά την οικογένεια, ότι «για μας είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας», αλλά όπως είπε δεν είναι αυτό το αντικείμενο του σημερινού νομοσχεδίου και πρόσθεσε πως σήμερα απλώς –και σωστά– υιοθετούμε ένα πρότυπο συμβίωσης το οποίο πραγματικά εκσυγχρονίζει τη νομοθεσία μας.

«Υπάρχουν άλλοι νόμοι –πολλοί νόμοι στο παρελθόν κι ακόμη περισσότεροι στο μέλλον– που θα φροντίζουν την παραδοσιακή οικογένεια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε ιδιαίτερο υπουργείο, ακριβώς για να βοηθήσει την παραδοσιακή οικογένεια να γεννά περισσότερα παιδιά», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας. 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT