ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά

Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει σήμερα το «παρών» στη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εν μέσω εσωκομματικής κριτικής και αμφισβήτησης από στελέχη του που αντιδρούν στο ερωτηματολόγιο και τους χειρισμούς του προέδρου

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο την αιχμηρή κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη ακόμη και από στελέχη που τον έχουν στηρίξει και τη σημερινή αναφορά του διευθυντή της Κ.Ο. Γιώργου Τσίπρα σε σενάριο εκλογής άλλου αρχηγού πριν τις ευρωεκλογές, ξεκίνησε η δεύτερη, κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αυτή τη φορά με την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος έσπευσε να απαντήσει στον Γ. Τσίπρα, σημειώνοντας: «Εχουμε εκλεγμένο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν έχει αμφισβητηθεί από πουθενά η διαδικασία και έχουμε ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας, και ο Στέφανος ο Κασσελάκης, το έχουμε ψηφίσει (…) Αρα έχουμε πολιτική διαδρομή που είναι συμφωνημένη από όλους και από όλες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση σ’ αυτό». 

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Προσερχόμενος απόψε στα γραφεία του κόμματος, αφού έδωσε το «παρών» στο Σύνταγμα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Να σταματήσει η προπαγάνδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το αποδείξει σύντομα».

Νωρίτερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωνε ότι υπάρχει ανάγκη για έναν «διαφορετικό» ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας: «Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη». «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας, δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας, μπαίνει ζήτημα πορείας και πολιτικού προσανατολισμού. Δεν βλέπω κίνδυνο διάλυσης του κόμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-1
Ο Παύλος Πολάκης (Intime)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-2
Ο Διονύσης Τεμπονέρας (Intime)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-3
Η Ρένα Δούρου (Intime)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-4
Ο Γιάννης Ραγκούσης (Intime)

Αιτία για τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ., από την οποία ο κ. Κασσελάκης απουσίαζε, ήταν το ερωτηματολόγιο με το οποίο καλούσε τα μέλη του iSyriza να τοποθετηθούν σε θέματα που αφορούσαν το όνομα και την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος. Μέσω επιστολής, ο πρόεδρος του κόμματος κατηγόρησε όσα μέλη ζήτησαν τη σύγκληση της Π.Γ. πως τροφοδοτούν το κόμμα με σενάρια συνωμοσιολογίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-5
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο των αγροτών (Intime)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-6
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε επίσης στο Σύνταγμα (Intime)

Tα μέλη του οργάνου απάντησαν πως «οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ» και αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέας συνεδρίασης σήμερα, επιδιώκοντας την παρουσία του προέδρου. 

Κορυφαία στελέχη άσκησαν κριτική 

«Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί εγώ τον είχα στηρίξει», φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης κατά την εξάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ο έτερος «στρατηγός» της νίκης των εσωκομματικών εκλογών, Νίκος Παππάς, άσκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-7
Ο Νίκος Παππάς (Intime)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με φόντο εσωκομματικά πυρά-8
Ο Γιώργος Τσίπρας (Intime)

Η Ολγα Γεροβασίλη, που ήταν εκείνη που είχε ζητήσει τη σύγκληση της Π.Γ. για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της: «Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρόεδρος, θα του μετέφερα ότι αυτή η επιστολή επιστρέφεται».

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη πως θέτοντας ζήτημα ταυτότητας του κόμματος πριν από το συνέδριο, ακύρωσε εκ των πραγμάτων τη διοργάνωσή του, αποδίδοντας στον πρόεδρο και τους συνεργάτες τους την ευθύνη για τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πρόωρο «blame game» εν όψει ευρωεκλογών.

Οπως έγραψε η «Κ» στην Κουμουνδούρου, πλέον, βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά και, παρότι δεν τέθηκε ζήτημα πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, είναι χαρακτηριστικό ότι η Πολιτική Γραμματεία έκανε χθες το πρωτοφανές και έβαλε κατά του προέδρου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT