Με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί έχουν αρχίζει να επαναφέρουν σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα για να ενώσει τα διασπασμένα κομμάτια του κόμματος και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ρώτησα μια καλή πηγή, που είναι πολλά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ξέρει καλά τον πρώην πρωθυπουργό, τι γίνεται με αυτά τα σενάρια. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής Τσίπρα για να ηγηθεί ενός ΣΥΡΙΖΑ που είναι 25 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ.», μου είπε, προσθέτοντας πως η μόνη περίπτωση επιστροφής του πρώην πρόεδρου είναι «εφόσον δημιουργηθούν εκ νέου οι κοινωνικοί συσχετισμοί που θα δίνουν προοπτική επιστροφής στην εξουσία», συμπληρώνοντας: «Είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με άλλο φορέα».
Ισοφάριση
Ιδιαίτερα ενεργός ήταν τις τελευταίες ημέρες ο Μάκης Βορίδης, έχοντας επωμιστεί για λογαριασμό του Μαξίμου τη διαχείριση της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα. Η διαδήλωση με τα τρακτέρ πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, με τους αγρότες να φεύγουν χθες το πρωί για να επιστρέψουν στη βάση τους, με τη διαδήλωση να χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές «πρότυπο». Με τούτα και με εκείνα, ο Μάκης Βορίδης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται χρήσιμος, «ισοφαρίζοντας» τρόπον τινά την αποχή από τον γάμο.
Στο κάστρο Ουίνδσορ
Μικρή παύση από τον προεκλογικό αγώνα θα κάνει την ερχόμενη Τρίτη η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μια και είναι καλεσμένη του Μπάκιγχαμ στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εντός του κάστρου του Ουίνδσορ. Στο μνημόσυνο δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναμένεται να ηγείται στην τελετή η βασίλισσα Καμίλα, συνοδευόμενη από άλλα μέλη, όπως πιθανότατα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος. Η Αννα-Μισέλ δεν έχει κληθεί ως πολιτικός, αλλά ως φίλη της βασιλικής οικογένειας.
Το καρφί της Μέτσολα
Καλά ενημερωμένη ήταν η Ρομπέρτα Μέτσολα κατά τη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή κατά την παραμονή της στην Ελλάδα. Οταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης της έθεσαν το θέμα του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου, εκείνη εξέφρασε την απορία γιατί Ελληνες ευρωβουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Το «καρφί» πήγαινε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, την οποία γνωρίζει η κ. Μέτσολα, εξ ου και το ερώτημά της δεν πήρε καμία απάντηση.