«Πινγκ πονγκ» ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης με αφορμή τα μη κρατικά ΑΕΙ

«Πινγκ πονγκ» ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης με αφορμή τα μη κρατικά ΑΕΙ

«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης. Η απάντηση Π. Μαρινάκη και το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης ξέσπασε με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το προωθούμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ακολούθησε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη ο οποίος κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ως «εκπρόσωπο του πιο γνήσιου αναχρονισμού». Η παρέμβαση Μαρινάκη προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη η οποία με τη σειρά της εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση

«Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει τα μη κρατικά ΑΕΙ»

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο MEGA σχετικά με τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του κ. Πιερρακάκη. «Δεν απαγορεύουμε. Ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η σοσιαλδημοκρατία, δεν απαγορεύει, ρυθμίζει. Τι ρυθμίζει; Να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο. Σε όλη την Ευρώπη, το 85-90% των φοιτητών σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Πρέπει να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά –και το υπογραμμίζω– με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο θα έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά –γιατί αυτό κάνουν με το franchising– στο Λεκανοπέδιο. Ακουσα τον κ. Μητσοτάκη προχθές να δηλώνει πως, αν δεν βγάλουν κάποια πανεπιστήμια καλούς γιατρούς, αυτοί δεν θα βρουν δουλειά. Μα, σοβαρά; Δηλαδή η αγορά θα ρυθμίσει το ακαδημαϊκό επίπεδο; Εμείς λέμε Ενιαία Αρχή Αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό και, εντέλει, και το δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Π. Μαρινάκης: «Εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού ο Ανδρουλάκης»

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες».

«Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Χαριλάου Τρικούπη. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε την κυβέρνηση «επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους» και κατέληγε θέτοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT