Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο ευρύτερος πολιτικός μου χώρος έχει βρεθεί σε τέλμα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο ευρύτερος πολιτικός μου χώρος έχει βρεθεί σε τέλμα

Τι απάντησε για το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή στην ενεργό πολιτική δράση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση, μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη καθηκόντων, ως υπεύθυνος σχεδιασμού στη Νέα Αριστερά. 

«Λείπω αρκετό καιρό από την πολιτική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσα την πολιτική και ότι δεν ένιωθα ότι είμαι ενεργός. Ημουν ενεργός στην πολιτική με διαφορετικούς τρόπους, με μια άλλη σχέση με την πολιτική. Οπως και πολύς κόσμος με τον οποίο συνομιλώ, ένιωσα και εγώ από τη δική μου πλευρά ότι σε αυτό το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο ευρύτερος πολιτικός μου χώρος, αυτός της αριστεράς, αλλά και σε μια συγκυρία που βλέπουμε ότι υπάρχει, μια παντοκρατορία της κυβέρνησης που γεννά μία ανησυχία και μια αμηχανία, θα έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη μου, απέναντι στον συλλογικό αυτό σκοπό. Το ένιωσα σαν ένα προσωπικό χρέος», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm. 

Οταν το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε να την επιλογή του να προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά, άφησε αιχμές για το παλιό του κόμμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική μου μήτρα. Από εκεί ξεκινήσαμε και εγώ και πολλοί άλλοι να ασχολούμαστε με την πολιτική. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το πολιτικό σπίτι δεν είναι απλά και μόνο ένα όνομα ενός κόμματος, ένα κτίριο, ένα logo. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι οι ιδέες, το ήθος, το ύφος, η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, η ιδεολογία, είναι όλα αυτά που λέμε ότι συγκροτούν ένα πολιτικό σπίτι και νιώθω ότι στη Νέα Αριστερά όλα τα κριτήρια πληρούνται για μένα».

Ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση έκανα ένα μεγάλο βήμα σε προσωπικό επίπεδο, χθες, να επιστρέψω στην πολιτική. Είναι κάτι που θα αποφασιστεί συλλογικά, δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT