ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη – Πυρετώδεις διεργασίες στο «στρατόπεδο» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη – Πυρετώδεις διεργασίες στο «στρατόπεδο» Κασσελάκη

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει απόλυτα βέβαιος ότι θα παραμείνει στο κόμμα και ότι θα γίνει πρωθυπουργός, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μόνο η βάση μπορεί να με διώξει»

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με τα «βλέμματα» πλέον στραμμένα στη ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη σήμερα το απόγευμα στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει απόλυτα βέβαιος ότι θα παραμείνει στο κόμμα και ότι θα γίνει πρωθυπουργός, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μόνο η βάση μπορεί να με διώξει».

Οπως ανέφερε σήμερα η «Κ», φαίνεται πως η αναμέτρηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξελιχθεί σε «κούρσα για δύο». Η υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλη, με την παρασκηνιακή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να κλειδώνει, και μετά την απόσυρση του Διονύση Τεμπονέρα ακόμη κι αν υπάρξει τρίτος υποψήφιος αυτό θα γίνει προκειμένου να καταγράψει δυνάμεις και όχι με την προοπτική νίκης.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις κορυφαίων στελεχών, επαφές αλλά και «παζάρια», ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν ο χρόνος της ψηφοφορίας, αλλά και το εάν σ’ αυτή θα μπορούν να μετάσχουν νέα μέλη που θα εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την ημέρα διεξαγωγής της ή όχι.

Κασσελάκης: «Θα παραμείνω στο κόμμα 1.000%»

«Θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές, δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του «στα Νέα» ο κ. Κασσελάκης.

«Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%».

«Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος ανέφερε ακόμα ενώ πρόσθεσε ότι έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», προσθέτει.

Μεταμεσονύχτια συνάντηση

Οι ζυμώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη το βράδυ. Μια μεταμεσονύχτια συνάντηση της Oλγας Γεροβασίλη με τους Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη και Διονύση Καλαματιανό φαίνεται να διαμορφώνει τις νέες ισορροπίες. 

Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε τις επαφές στο γραφείο της την Παρασκευή βλέποντας τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιάννη Ραγκούση. Συνάντησε αρκετούς βουλευτές και στελέχη με τους οποίους συζήτησε την επόμενη ημέρα στο κόμμα, ενώ φέρεται να είδε και κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει κάποια στρατηγική να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ψήφου από την εσωκομματική αντιπολίτευση; Αυτό φαίνεται.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις εκλογές από το συνέδριο –με μια ενωτική ομιλία–, είναι σαφές πως δεν θα είναι υποψήφιος. «Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους», είπε και συμπλήρωσε πως «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Εχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή».

Το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου και ο θεσμικός ρόλος που έχει τον έφεραν τις τελευταίες ώρες ως πιθανό διεκδικητή. Η συνάντησή του με την Ολγα Γεροβασίλη ίσως να σημαίνει πολλά για τη στάση του, αλλά και η δήλωση που έκανε στο Open: «Εχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν για εμένα σημασία οι προσωπικές επιλογές, αλλά οι συλλογικές. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι επαρκής». Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 απάντησε καταφατικά στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η κ. Γεροβασίλη και επιτέθηκε στη στάση του νυν προέδρου.

«Φυσικά και θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να λέει από βήματος “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Αυτό είναι μια απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων».

Πυρετώδεις διεργασίες και στο «στρατόπεδο» Κασσελάκη

Στο μεταξύ, πυρετός διεργασιών και συνεννοήσεων επικρατεί και στο «στρατόπεδο» του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και χθες στο «Τάε Κβον Ντο», όπου παρακολούθησε τις τοποθετήσεις των συνέδρων, ενώ μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». 

«Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα μας είναι αλλαγές που πρέπει να ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία. Αυτό είναι σαν τη βαρύτητα, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Αρα, λοιπόν, αυτό θα κάνουμε. Από κει και πέρα, πιστέψτε με, είμαι το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο στην καρέκλα. Είμαι εδώ πέρα να προσφέρω στον τόπο μου». 

Πιστοί στο πλευρό του παραμένουν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίνα Κασιμάτη, Ραλλία Χρηστίδου, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς και άλλα στελέχη και βουλευτές. Πολλοί ήδη προχώρησαν σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT