Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διάσκεψη Μακρόν: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διάσκεψη Μακρόν: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία»

Κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν βασικά σημεία από όσα σκοπεύει να πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Εμάνουελ Μακρόν για την Ουκρανία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν βασικά σημεία από όσα σκοπεύει να πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Εμάνουελ Μακρόν για την Ουκρανία. 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει πως η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα σημειώσει ακόμα πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις, και ότι θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως «πρόκληση» για τη στρατηγική της αυτονομία.

«Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας» θα σημειώσει ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τώρα, σύμφωνα με την Αθήνα, είναι να διασφαλιστεί ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική και να εξασφαλιστεί η εφαρμογή των κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT