Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών;»

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών;»

«Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών;» διερωτάται σε νέα του ανάρτηση για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόθεση που αφορά τα προσωπικά δεδομένα πολιτών, οι οποίοι δέχθηκαν mail από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για επικοινωνιακή ενέργειά της, αναφέρεται σε νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας, μεταξύ άλλων, δύο ερωτήματα: «Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλευτής; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;».

«Καταθέσαμε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ενώ ήδη φέραμε το ζήτημα στην Κομισιόν και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας», αναφέρει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ.

Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. 

Τα ερωτήματα που έθεσα το Σάββατο εξακολουθούν να υπάρχουν και ως ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουμε απαντήσεις. Καταθέσαμε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ενώ ήδη φέραμε το ζήτημα στην Κομισιόν και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας.

Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν:

Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; 

Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Όλα στο φως!»

Η προηγούμενη ανάρτηση Κασσελάκη για το θέμα:

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν έλαβα λίστα εγγεγραμμένων για την επιστολική ψήφο

Οτι δεν έλαβε ποτέ τη λίστα των ανθρώπων που γράφτηκαν για την επιστολική ψήφο, δήλωνε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ίδια υποστήριξε ότι ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστα του εκλογικού καταλόγου.

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: Σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει», όπως υποστήριξε.

H ανάρτησή της στο X:

Η ίδια είχε προχωρήσει και στην παρακάτω ανάρτηση για το θέμα: «Σχετικά με την επίθεση λάσπης που δέχομαι από το πρωί, θέλω να διευκρινίσω ότι:

100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Ελληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018.

Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Ελληνες του εξωτερικού.

Θεωρίες συνωμοσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πτοούμαι και καλώ τους Ελληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα http://epistoliki.ypes.gov.gr».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT