ΣΥΡΙΖΑ: Διπλή επίθεση από Κασσελάκη

Κατά Δικαιοσύνης και Ν.Δ., με αφορμή την έρευνα για το «πόθεν έσχες» του

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για τον ίδιο και αφορά ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή γλώσσα δήλωσε πως «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Οταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Οταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της Ν.Δ. που παρανομούν. Οταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες». Μιλώντας ουσιαστικά για δύο ταχύτητες συμπλήρωσε πως «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Οταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Οταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου».

Αμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Μαρινάκη: «Ο κ. Κασσελάκης, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μια ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

Η υπόθεση αφορά εταιρεία που διαθέτει στο εξωτερικό – Για τοξικότητα και αποφυγή σαφών απαντήσεων τον κατηγορεί το Μαξίμου.

Ο κ. Κασσελάκης στο τέλος του βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, πάλι σε υψηλούς τόνους, ζήτησε τον έλεγχο: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ». Τι λένε από την Κουμουνδούρου; «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σημειώνοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι υπόχρεος «πόθεν έσχες» (θα είναι για το έτος 2023). Υπενθυμίζουν πως ο ίδιος είχε δηλώσει στις 23 Φεβρουαρίου ότι θα πουλήσει τις μετοχές της εταιρείας εφόσον ο νόμος συμπεριλαμβάνει και τον ίδιο ως εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν σχετικά με όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ πως «ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016». Συμπλήρωναν μάλιστα ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται εμμέσως πως υπάρχει θέμα όταν αναφέρουν ότι θα μεταβιβάσει τις μετοχές του. Για «ρεσιτάλ χυδαιότητας και αντιθεσμικότητας» και για «πολακισμό» έκανε λόγο ο Νίκος Ρωμανός.

Η συγκεκριμένη εταιρεία του κ. Κασσελάκη ήταν αυτή που δάνεισε τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και οι διαρροές που υπήρξαν σχετικά με την ύπαρξή της αποτέλεσαν την αφορμή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για να ξεσπάσει η κόντρα του πρώην διευθυντή Θύμιου Γεωργόπουλου με το κόμμα. Ακολούθησε η απομάκρυνσή του, η προαναγγελία μηνύσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσιοποίηση όλων των παραστατικών που αποδεικνύουν πως το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη χρησιμοποιήθηκε κανονικά για τη μισθοδοσία της Left Media Α.Ε. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γεωργόπουλος επιμένει και με επιστολή του στη γραμματέα Ράνια Σβίγκου ζητεί τη σύγκληση των οργάνων που θα επικυρώσουν την απόφαση της απόλυσής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT