Εχει ανοίξει αρκετές φορές η κουβέντα για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει κάποιος «κοινοβουλευτικός δρόμος» ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή και να μη μείνει για τα επόμενα τρία χρόνια «εκτός» των αρχηγικών συγκρούσεων της Ολομέλειας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εμφανιστεί αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας πως δεν ζητεί παραιτήσεις και πως οι μάχες δίνονται στην κοινωνία.
Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η σεναριολογία φούντωσε και πάλι σε σχέση με το αν ο καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Οθωνας Ηλιόπουλος, θα κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ή τα βουλευτικά του καθήκοντα. Στις πληροφορίες πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ φέρεται να ζητεί «αυστηρή στεγανοποίηση» ανάμεσα στους δύο ρόλους που κατέχει, του καθηγητή και του εκπροσώπου ενός κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε μιλώντας στο ATTICA TV: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ενα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμα και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».
Ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε επίσης πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας». Αναφέρθηκε ωστόσο στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Χωρίς να έχει καταγραφεί κάποια αλλαγή στη στάση του Στέφανου Κασσελάκη ή να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από την Κουμουνδούρου, η κατάταξη του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κατά πόσον θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.
Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην ένατη θέση και στην περίπτωση που μείνει κενή η πρώτη θέση θα πρέπει να παραιτηθούν πριν από αυτόν πέντε πρόσωπα που είναι επίσης επιλαχόντες. Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου (αποχώρησε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα), Μιχάλη Καλογήρου (στενό συνεργάτη και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα), Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Ζωρζέττα Λάλη. Το σενάριο ο Στέφανος Κασσελάκης να λάβει αυτομάτως, μέσω ερμηνείας της νομοθεσίας, τη θέση του Οθωνα Ηλιόπουλου ως ο επόμενος από τη λίστα των αποδήμων φέρεται να είναι αδύναμο.
«Νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα ο φόρτος εργασίας θα μου δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω και τι αφήνω», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Οθωνας Ηλιόπουλος.
Κόντρα για την εταιρεία
Η σκληρή παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη για την εταιρεία του με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, η επίθεση στην κυβέρνηση και στη δικαιοσύνη κάνει φανερό πως από την Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να αναβαθμίσουν την υπόθεση σε ζήτημα «κράτους δικαίου». Στις δύο ταχύτητες με τις οποίες δρα η Δικαιοσύνη αναφέρθηκε η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Εχει πει στις 13 Φεβρουαρίου ότι εφόσον πράγματι και εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί αρχηγοί εμπίπτουν στη διάταξη αυτή και υπάρχει αυτό το ασυμβίβαστο οπωσδήποτε –εφόσον αυτό είναι βέβαιο και σίγουρο– την επόμενη ημέρα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών του στην αλλοδαπή».
Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας έκανε λόγο για φρασεολογία που παραπέμπει στις πιο τοξικές ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ: «Μην προσπαθεί να βγει και από πάνω κάνοντας μια χυδαία ανάρτηση γιατί επαναφέρει λάσπη που είχε πέσει στον ανεμιστήρα σε σχέση με κάποιες υποθέσεις, χρεώνοντας τον πρωθυπουργό για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση», τόνισε.
Σύγκρουση για τα e-mails
Σε σχέση με τα e-mails αποδήμων και την ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα παραπάνω βάζοντας ξεκάθαρα το θέμα της επιστολικής ψήφου. «Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος και ένα καμπανάκι για ενδεχόμενο νοθείας, κίνδυνο νοθείας στην επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές», ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη στον ΣΚΑΪ. Ο Δημήτρης Τσιόδρας απάντησε για το θέμα πως «δεν ταυτίζεται, δεν έχει καμία σχέση γιατί ακόμα και κάποιοι από τους καταγγέλλοντες έχουν πει ότι εμείς δεν έχουμε δηλώσει για επιστολική ψήφο».