Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη

Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη

Την πρόθεση ψήφου και τις απόψεις των ψηφοφόρων για τα Τέμπη, τα νομοθετήματα της κυβέρνησης, καθώς και τον αντίκτυπο που είχε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση ψήφου και τις απόψεις των ψηφοφόρων για τα Τέμπη, τα νομοθετήματα της κυβέρνησης, καθώς και τον αντίκτυπο που είχε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Φάκελος «Τέμπη»

Ενα χρόνο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 77%, πιστεύει πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται απόπειρα συγκάλυψης ενώ το 38% απαντά πως δεν εμπιστεύεται καθόλου την ελληνική δικαιοσύνη για την απόδοση των ποινικών ευθυνών. Το 77% εκτιμά μάλιστα πως μετά την τραγωδία δεν έχουν ακόμα γίνει όσα θα έπρεπε, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο δυστύχημα. 

Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-1
Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-2
Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-3

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ 

Αναφορικά με τον αντίκτυπο που είχε στον ΣΥΡΙΖΑ το πρόσφατο συνέδριο, σχεδόν οι μισοί (47%) θεωρούν πως το κόμμα βγήκε από το συνέδριο χωρίς να ζημιωθεί, αλλά και χωρίς να ενισχυθεί. Το 23% εκτιμά πως η Κουμουνδούρου αποδυναμώθηκε και το 15% ότι ισχυροποιήθηκε από όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο. 

Ερωτηθέντες για τη γνώμη που τρέφουν για τον Στέφανο Κασσελάκη μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ποσοστό 37% πως διατηρούν την «ίδια κακή» γνώμη που είχαν για αυτόν και πριν τις εσωκομματικές διεργασίες. Το 22% απαντά πως τρέφει πλέον χειρότερη γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 16% λέει πως έχει την «ίδια καλή» άποψη που έτρεφε για αυτόν και πριν το συνέδριο, ενώ το 7% απαντά πως πλέον διατηρεί καλύτερη γνώμη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-4
Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-5
Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-6
Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-7

Η γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση, ενόψει ευρωεκλογών

Ανοδική πορεία καταγράφεται στο ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση – από 41% τον Ιανουάριο, σε 45% τον Φεβρουάριο και 46% τον Μάρτιο. Το 23% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 29% λίγο ικανοποιημένο. 

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ζητήματα που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα, το 39% απαντά πως θα επηρεαστεί πολύ η ψήφος του στις ευρωεκλογές από τις αποφάσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το 37% από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το 30% από τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. 

Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-8
Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-9

Πρόθεση ψήφου

Με 27 μονάδες, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 15,5% στην πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων) για τις ευρωεκλογές από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (11,5%), που με τη σειρά του προηγείται μία μονάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ (10,5%). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9% και η Ελληνική Λύση με 6,4%. Η Νίκη συγκεντρώνει 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. 

Δημοσκόπηση Alco: «Χωρίς κέρδη» ο Κασσελάκης μετά το Συνέδριο – «Προσπάθεια συγκάλυψης» στα Τέμπη-10
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT