Κ. Χατζηδάκης: «Με το “8” μπροστά o κατώτατος μισθός μετά την αύξηση»

Κ. Χατζηδάκης: «Με το “8” μπροστά o κατώτατος μισθός μετά την αύξηση»

«Θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο η αύξηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά από εισήγηση της υπουργού Εργασίας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να απαντήσει στο τι θα πράξει η κυβέρνηση για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, δεδομένων των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων, των καυσίμων και των ακινήτων.

Απαντώντας, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως οι αυξήσεις στους μισθούς δεν υπερκαλύπτονται από την άνοδο των τιμών και πρόσθεσε πως με βάση τα επίσημα στοιχεία, «οι αυξήσεις στους μισθούς ανήλθαν σε 20% για τον κατώτατο μισθό από το 2019 έως το 2023 και 19% για τον μέσο μισθό, ενώ ο πληθωρισμός ήταν γύρω στο 14%».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ο κατώτατος μισθός «πρέπει να ανέβει περισσότερο». «Θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο η αύξηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά από εισήγηση της υπουργού Εργασίας», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε πως ο νέος κατώτατος μισθός, όπως θα διαμορφωθεί, θα έχει μπροστά το ψηφίο «8». «Θα λέει σίγουρα 8 μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι επειδή έχουμε μια θετική πορεία στα έσοδα, είχαμε δηλαδή υπερέσοδα τους δύο πρώτους μήνες του 2024, δώσαμε παραπάνω κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών, για το επίδομα γέννησης και για τους αγρότες, σε σχέση με το αγροτικό πετρέλαιο. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποια όρια. Εμείς πρέπει να κρατάμε έναν καλό λογαριασμό, από τη μια πλευρά να έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα και σοβαρότητα και από την άλλη πρέπει να έχουμε μια φιλοεπενδυτική πολιτική που θα κρατάει αναμμένες τις μηχανές της οικονομίας», είπε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT