Στ. Κασσελάκης: Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν

Στ. Κασσελάκης: Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν

Κριτική στον πρωθυπουργό σχετικά με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άρον άρον» κλείσιμο των εργασιών

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στον πρωθυπουργό σχετικά με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, ασκεί με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «άρον άρον» κλείσιμο των εργασιών.

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης. Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών», αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «ο πρωθυπουργός φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μετά το 2019. Εχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες».

Αναφερόμενος στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως «δεν ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα διά παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

«Δυναμώστε το αίτημα για Δικαιοσύνη. Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας. Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν», καταλήγει η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη.

Αναλυτικα η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης. Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών. Ο πρωθυπουργός φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μετά το 2019. Εχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες. Ολοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμά του δεν ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα διά παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Δυναμώστε το αίτημα για Δικαιοσύνη. Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας. Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT