ΣΥΡΙΖΑ: Θολή η εικόνα για τις εκλογές στις νομαρχιακές

ΣΥΡΙΖΑ: Θολή η εικόνα για τις εκλογές στις νομαρχιακές

Η συμμετοχή στα αστικά κέντρα κυμάνθηκε από 8% έως 12%, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολλές οι δράσεις, αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα που επιθυμεί να κλείσει ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι την Παρασκευή που θα παρουσιαστεί στη Θήβα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Θολή είναι η εικόνα σχετικά με τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο για την εκλογή νομαρχιακών επιτροπών και συντονιστικών οργανώσεων μελών.

Στελέχη μιλούν για συμμετοχή στα αστικά κέντρα που κυμαινόταν από 8%-12%. Χαρακτηριστικά, στη βόρεια Αθήνα από 16.600 μέλη φέρεται να ψήφισαν 1.346, στην Ηλιούπολη από 1.767 πήγαν στις κάλπες 197 και στο Ιλιον μόλις 101 από 2.400. Ιδια εικόνα φέρεται να υπήρχε και στην Α΄ Θεσσαλονίκης (σε 12.000 μέλη προσήλθαν στις κάλπες 1.110).

Το πρώτο ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι τι σημαίνει αυτό, από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει συνεχώς στο όνομα των μελών. Και, δεύτερον, γιατί οι κάλπες δεν στήθηκαν και ψηφιακά, όπως είχε ειπωθεί στην Πολιτική Γραμματεία. Πηγές της Κουμουνδούρου δίνουν διαφορετική εικόνα. Αναφέρουν πως στο 70% των οργανώσεων υπήρχε συναίνεση και γι’ αυτό δεν έγιναν εκλογές. Υποστηρίζουν μάλιστα πως ψήφισαν περίπου όσοι το 2022, με τη διαφορά πως τότε οι τάσεις δημιουργούσαν πόλωση. Αυτό που δεν σχολιάστηκε είναι ότι τα μέλη του κόμματος σήμερα σε σχέση με τα παλαιά μέλη που είχαν πάει στις τοπικές οργανώσεις δύο χρόνια πριν, είναι τριπλάσια.

«Πόθεν έσχες»

Σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του προέδρου και πότε θα κατατεθεί, οι ίδιες πηγές απαντούν ότι θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο, σύμφωνα με τις διατάξεις που εμπίπτουν σε κάποιον που δεν έχει θέση ευθύνης σε κυβερνητικό αξίωμα.

Οπως αναφέρουν, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και εξελέγη πρόεδρος κόμματος. Θα κατατεθεί επίσης δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως προβλέπεται από τον νόμο (μπορεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου). Η Βούλα Κεχαγιά στα «Παραπολιτικά FM» ανέφερε: «Θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα σας ρωτήσω ποιο είναι το μεμπτό, πέραν του ότι υπάρχει μια εταιρεία στο εξωτερικό η οποία είχε δύο καΐκια που μετέφεραν αστακούς;».

Οσον αφορά με τον Οθωνα Ηλιόπουλο και το ενδεχόμενο να αφήσει τα βουλευτικά για τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον θα «τρέξουν» οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Μια κίνηση που θα μπορούσε να «απελευθερώσει δυνάμεις» μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ο Οθων Ηλιόπουλος να αποχωρήσει εκφράζοντας την πεποίθηση πως η θέση του πρέπει να καταληφθεί από τον πρόεδρο του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ακρίβεια και την Πέμπτη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT