Εντός και Εκτός: Στη Δικαιοσύνη η Μαρέβα κατά της Ακρίτα

Εντός και Εκτός: Στη Δικαιοσύνη η Μαρέβα κατά της Ακρίτα

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Τελικά η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια συζήτηση στη Βουλή με θέμα την άρση της ασυλίας της. Και τούτο διότι η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ανακοίνωσε χθες ότι «θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της», έπειτα από «συκοφαντική ανάρτηση» της κ. Ακρίτα. «Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η ΚΟΝΤΡΑ

Πώς φτάσαμε έως εδώ; Ως συνήθως με την κ. Ακρίτα, μέσα από μια ανάρτησή της στο αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο της προχωρημένης ηλικίας, το Facebook. Η κ. Ακρίτα έκανε, λοιπόν, μια δικής της έμπνευσης σύγκριση ανάμεσα στην κ. Γκραμπόφσκι και στον Τάιλερ Μακμπέθ, σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, γράφοντας –μεταξύ άλλων– ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα». Ανάμεσα στα πολλά που γράφει η κ. Ακρίτα, σημειώνει και ότι ο Τάιλερ «δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο». Ως εκ τούτου, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι, στον αντίποδα, η σύζυγος του πρωθυπουργού κάνει και παράνομα και ύποπτα πράγματα. Η κ. Ακρίτα δεν έχει καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στην κριτική και την ατεκμηρίωτη επίθεση. Γι’ αυτό και επέμεινε. Απάντησε ότι θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της και δήλωσε ανυπόμονη «να βρεθούμε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού». Αν βρεθούν, βέβαια, θα βρεθούν σε κάποιο δικαστήριο… Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αργά χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι στο δικαστήριο ως μάρτυρας θα είναι παρών και ο ίδιος, όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως σύζυγος. «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Οποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Oμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι από την ημέρα της εκλογής του στην προεδρία της Ν.Δ. η σύζυγός του στοχοποιήθηκε βάναυσα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Εντός και Εκτός: Στη Δικαιοσύνη η Μαρέβα κατά της Ακρίτα-1Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης και της προηγούμενης κατάστασης στον Δήμο Αθηναίων «αγαπούν να μισούν» τον Χάρη Δούκα (φωτογραφία). Είναι αλήθεια ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων δίνει αφορμές, όπως έγινε και χθες. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται προγραμματισμένη, για τις 29 Απριλίου, συναυλία των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ στο θέατρο Ολύμπια, έπειτα από εισήγηση του κ. Δούκα. Πρακτικά, ο κ. Δούκας συναίνεσε στην απόφαση του σωματείου των μουσικών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι σε περίπτωση πραγματοποίησης της συναυλίας «οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές όσο και για το κοινό». Εν ολίγοις, οι μουσικοί πρόβλεψαν ότι θα γίνουν «μπάχαλα» (κατά το κοινώς λεγόμενο σ’ αυτές τις περιπτώσεις), οπότε πού να παίζεις τρομπόνι δευτεριάτικα μέσα στις πέτρες και στα δακρυγόνα. Επιπλέον, ο κ. Δούκας αιτιολόγησε την απόφασή του παραπέμποντας και στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κάπως γενικόλογα και, ίσως, ενοχικά. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια κίνηση εύλογα κινητοποίησε τα αντανακλαστικά όλων όσοι διαβλέπουν μια υφέρπουσα τάση της νέας δημοτικής αρχής στην ταύτιση με την Αριστερά και την Ακροαριστερά στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο ΤΟΠΟΣ

Τώρα, τι πρόβλημα θα δημιουργούσαν οι μελωδίες του Μέντελσον, του Ρίμσκι-Κόρσακοφ και του Γκαμπριέλ Φορέ κανείς δεν ξέρει. Ωστόσο, ο υφέρπων αντισημιτισμός περνάει στον δημόσιο διάλογο και με άλλους τρόπους. Οπως, όταν πριν από λίγες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης (Kontra) περιέγραψε τα χτυπήματα της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ως «ιερή υποχρέωση της Χαμάς». Επειτα από ερώτηση της δημοσιογράφου που του πήρε συνέντευξη προσπάθησε να τα «μαζέψει», λέγοντας ότι η Χαμάς έπρεπε να χτυπήσει μόνο τον στρατό και όχι τους αμάχους, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Οι Ισραηλινοί ενοχλήθηκαν, προφανώς, αλλά ποιος να πει και τι ακριβώς στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ΑΤΑΚΑ

«Πριν από περίπου δέκα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ήταν υπό εξαφάνιση. Ηταν το κόμμα στο οποίο συγκεκριμένοι μηχανισμοί προσπαθούσαν να φορτώσουν όλες τις ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας και παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει και την άθλια συμπεριφορά στελεχών του, για τα οποία έπρεπε να απολογηθεί. Ομως άντεξε και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν βαριές και βαθιές ρίζες. Σαφώς ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Ομως, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα στον κόσμο ότι μπορεί να έρθει πολιτική αλλαγή». Αυτά είπε στον 9,84 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT