Κασσελάκης: Πήχυς είναι η απόλυτη ανατροπή στις εκλογές

Κασσελάκης: Πήχυς είναι η απόλυτη ανατροπή στις εκλογές

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νομίζω ότι με ξέρετε πάρα πολύ καλά, γνωρίζετε ακόμα και τα έπιπλα στο διαμέρισμά μου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κληθείς να σχολιάσει το ότι δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστός στην ελληνική κοινωνία, ενώ απαντώντας στην ερώτηση γιατί να τον εμπιστευτεί ο Ελληνας πολίτης ως πρωθυπουργό, τόνισε: «Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών, κάποιοι έχουν ένσημα από την αγορά».

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περιέγραψε τα κριτήρια για τους υπουργούς του μέλλοντος: «ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές, είπε ότι «αυτό που λέω είναι ότι υπεξαιρέθηκαν στοιχεία, δόθηκαν στοιχεία σε ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και εργαλειοποιήθηκαν. Ας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης αν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού». Επισήμανε ότι ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στη λέξη «νοθεία», σημειώνοντας ότι «έχουμε επιστολική ψήφο, δεν έχουμε διαβεβαίωση ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία». Τόνισε ότι δεν αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023 και πως «δεν έχω σκοπό να αρνηθώ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Είπε δε ότι «πήχυς είναι η απόλυτη ανατροπή στις εκλογές», λέγοντας ότι «θέλω να είμαστε πάνω από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Αν είμαστε σε απόσταση αναπνοής θα είναι ανατροπή». Ερωτηθείς αν σε περίπτωση ήττας και ποσοστών κάτω από τις προηγούμενες εκλογές, τεθεί θέμα Κασσελάκη, είπε: «Δεν με φοβίζει. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα». Συμπλήρωσε δε ότι «οι θέσεις μου δεν διαφοροποιούνται από αυτές του κόμματός μας».

Αναφερόμενος στην πρόταση για προκαταρκτική, είπε: «Εχουμε τους βουλευτές για το πρώτο βήμα, για την κατάθεση της πρότασης για προκαταρκτική. Στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη, η Ν.Δ. έχει πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Εχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Εχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως. Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Είναι βουλευτής –σ.σ. ο κ. Καραμανλής– και έχει 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή. Η Ν.Δ. πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;» τόνισε.

Σημείωσε ότι «ας πάει στη δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής αν δεν έχει τίποτα να κρύψει» και πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει». «Η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό, τον χειροκροτούσαν σαν πρόβατα στο μαντρί», είπε και διαβεβαίωσε ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, «αλλά η εμπιστοσύνη κατακτιέται κι ελέγχεται κάθε μέρα».


«Η οικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα. Εχουμε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έχουμε ασφάλεια στην οικογένεια, αλλά δεν έχουμε και οικονομική ασφάλεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.


«Το φορολογικό μας πρόγραμμα εξισώνει μεγάλες ανισότητες. Για τους επιχειρηματίες δεν είναι δίκαιο να προκαταβάλλουν μερίδιο από τα κέρδη τους», τόνισε ενώ αναφερόμενος στη διαφάνεια είπε: «Πριν τις ευρωεκλογές θα καταθέσω πόθεν έσχες. Προκαλώ και τον κ. Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο. Τα ξέρετε όλα για μένα. Οι θολούρες προέκυψαν από το Μαξίμου. Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Θέλουμε δικαιοσύνη για όλους. Και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τους υπόλοιπους. Μιλάμε για ένα έγκλημα που πάει να συγκαλυφθεί».

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, με εργασιακά δικαιώματα, με κράτος δικαίου. Εχω πει από την αρχή ότι ο φθηνότερος τρόπος για την άμυνά μας, είναι η αποτροπή. Ο Ελληνας πολίτης θα έχει ασφάλεια από εμάς», πρόσθεσε και συνέχισε για τα ελληνοτουρκικά: «Ναι στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

«Ο φράκτης στον Εβρο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Αλλο όμως αυτό και άλλο να εργαλειοποιούμε την κατάσταση», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τη συμμαχία με τις ΗΠΑ, είπε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις βάσεις, αρκεί να έχει η Ελλάδα τα ανάλογα ανταλλάγματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα. Τίποτα δεν είναι επ’ αόριστον».

Για τα πανεπιστήμια: «Πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Διαφωνώ με τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας, αλλά αν συμβαίνει κάτι έκνομο, μπορεί να επεμβαίνει. Θέλουμε να επενδύσουμε στα πανεπιστήμιά μας». Συμπλήρωσε δε ότι «χρειαζόμαστε μία αποτελεσματική αστυνομία, ποιοτικότερη αστυνόμευση στις γειτονιές».

Οσον αφορά στην πολιτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η σύγχρονη Αριστερά καλύπτει και την Κεντροαριστερά. Αυτός είναι ο χώρος μας. Σε πολλές προτάσεις θα είμαστε παρεμβατικοί. Μετά τις ευρωεκλογές θα λέγεται ακόμα ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει το αστέρι σήμα».

Για το αίτημα για εκλογές: «Εχουμε το θέμα της συγκάλυψης, της μονταζιέρας στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων και να μην έχει συμβολή το Μαξίμου. Πολλά έχουν αλλάξει από πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες. Αρα, λοιπόν, για να μη μου ξαναπεί εμένα ο πρωθυπουργός ότι όλα κρίθηκαν στο 41%, ας πάμε σε εκλογές να μετρηθούμε. Δεν ζητάω εκλογές για να γίνω βουλευτής, αλλά για να φύγει το άλλοθι του 41%».


Μαρινάκης: Μας εκπλήσσει η αλαζονεία του κ. Κασσελάκη

«Για τη συνέντευξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει πολλά. Μάλλον σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα, παρότι μιλούσε για πάνω από 40 λεπτά», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει, όσο η αλαζονεία με την οποία εμφανίζεται. Αυτό που σίγουρα επιβεβαιώσαμε και σήμερα είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT