Στ. Κασσελάκης: Απολύτως εφικτό να κερδίσουμε στις εκλογές

Στ. Κασσελάκης: Απολύτως εφικτό να κερδίσουμε στις εκλογές

Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδειχθεί πρώτος στις κάλπες, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδειχθεί πρώτος στις κάλπες, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να κερδίσουμε. Αν δεν είμαστε (πρώτοι) στις Ευρωεκλογές θα είμαστε στις βουλευτικές» είπε ο κ. Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σχολιάζοντας την κριτική που, όπως είπε, δέχεται ότι απευθύνεται σε απολιτίκ κοινό, απάντησε ότι «το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ είναι απογοητευμένοι». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στους επόμενους δύο μήνες, μπορεί να φέρει εμάς πρώτο κόμμα» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για τάση «ξεκάθαρα ανοδική ίσως και εκθετική».

Σε ερώτηση για το αν θα θεωρήσει αποτυχία το να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με δέκα μονάδες διαφορά απάντησε αρνητικά. «Χτίζουμε ένα κίνημα που βασίζεται σε έναν κόσμο που ψάχνει βαθιά ανανέωση στο πολιτικό σύστημα της χώρας (..) αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις της βάση σου. Επιτυχία είναι όταν ο πολιτικός είναι αυθεντικός και δεν φοβάται να φανταστεί τη ζωή του έξω από την πολιτική».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας», εκτιμώντας πως ο πρώην πρωθυπουργός . «Τον Αλέξη Τσίπρα τον αγαπάω. Κι αυτός με αγαπάει. Ολα αυτά έχουν αναλυθεί. Το συνέδριο μίλησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ. Και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των Τεμπών είπε ο πρωθυπουργός άλλαξε στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας». «Γιατί προεκλογικά είπε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε τίποτα το εύφλεκτο και σήμερα είπε άλλα; Γιατί είπε ψέματα;» είπε, κάνοντας λόγο για «συγκάλυψη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «τραγικό» τον ρυθμό απονομής δικαιοσύνης. Υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στον θεσμό, αλλά πρόσθεσε πως ο ρυθμός απονομής της δικαιοσύνης επηρεάζει την ποιότητά της. Το βασικό ζήτημα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός είχε γραπτές προειδοποιήσεις δύο χρόνια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ- έλεγε “δεν ντρέπεστε” και μετά λέει ότι δεν είχε καμία προειδοποίηση».

Αναφερόμενος στην ΕΛΑΣ ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη έχει αλλάξει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες. «Κάτι δεν πάει καλά στην Αστυνομία. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή. Να ενισχύουμε την Αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα. Αν χρειαστούν προσλήψεις να γίνουν. Δε μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροπολιτικούς λόγους».

Σχετικά με δυνητικούς συνασπισμούς, είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι «το προοδευτικό μέτωπο χτίζεται στη βάση». Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, κατά το ήμισυ το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι βαθιά προοδευτικό». «Το άλλο μισό μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο πως αναφέρεται στους ψηφοφόρους. «Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία με κόμματα σε επίπεδο κoρυφής» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στο κόμμα, «καλώς να έρθει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT