Φάμελλος για Σπηλιωτόπουλο: «Χρειάζεται συνεργασία με το δημοκρατικό κέντρο»

Φάμελλος για Σπηλιωτόπουλο: «Χρειάζεται συνεργασία με το δημοκρατικό κέντρο»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάσε την ένταξη του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ένταξη του Aρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος έχει καταθέσει πολλές φορές την άποψή του για θέματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Και το γνωρίζω από δημόσιες τοποθετήσεις εδώ και 5 χρόνια. Από εκεί και πέρα για την πολιτική του τοποθέτηση θα πρέπει να τον ρωτήσετε εσείς», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο δημοκρατίας, το αποφασίσαμε και στο Συνέδριό μας, γιατί η δημοκρατία μας υποβαθμίζεται. Και αυτό σημαίνει μια ακόμα πιο ενισχυμένη συμμαχία με όλους του ανθρώπους της δημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου. Από αυτή την άποψη, η συνεργασία με το δημοκρατικό κέντρο, ναι χρειάζεται. Χρειάζεται γιατί έχουμε κρίσιμα θέματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης στη χώρα μας». 

«Είχαμε νομοθετήσει ώστε να εκτίεται η ποινή»

Αναφερόμενος στην απόφαση της δίκης για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Φάμελλος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Γίνεται μια συζήτηση για το νομικό περιβάλλον της δίκης, ότι άλλαξε δήθεν ο κώδικας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για τους κατηγορούμενους. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι κώδικες του 2019 δεν δημιούργησαν ευνοϊκότερο περιβάλλον για τη δίκη για το Μάτι. Υπάρχει παραπληροφόρηση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

«Το βούλευμα της παραπομπής για τη δίκη στο Μάτι έλεγε ότι δεν δημιουργείται ευνοϊκότερο ή δυσμενέστερο περιβάλλον από τις προβλέψεις των ποινικών κωδίκων. Είναι απολύτως ψευδές αυτό που λέει η κυβέρνηση και ο κ. Φλωρίδης. Το θέμα της μετατροπής της ποινής με χρηματικό αντάλλαγμα δεν υπήρχε στον δικό μας κώδικα το 2019. Αντιθέτως, εμείς είχαμε νομοθετήσει έτσι ώστε να εκτίεται η ποινή, γιατί υπάρχουν οι λεγόμενες εξαγορές, και αυτό επανήλθε με την τροποποίηση των ποινικών κωδίκων του κ. Φλωρίδη. Από την άλλη είναι γνωστό ότι το θέμα της αναστολής εφαρμογής μίας ποινής λόγω εφέσεων υπήρχε πάντα», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης»

Παράλληλα ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα δικαιοσύνης στη χώρα και οφείλω να το αναγνωρίσω. Υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης που συνδέεται με την αξιοπιστία της δημοκρατίας. Για τις υποκλοπές δεν έχουμε απαντήσεις, έχουμε επισκεφθεί και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχει θέμα απόδοσης της δικαιοσύνης».

«Αισθάνεται κανείς άνετα όταν στη χώρα μας παρακολουθείται πάνω από ένα χρόνο ο αρχηγός του στρατού και πέντε επιτελικά στελέχη του στρατού και δεν έχουμε πάρει απάντηση για ποιο λόγο ή για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη; Υπάρχει επίσης σοβαρότατο θέμα με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Η Ν.Δ. ομολόγησε την ενοχή της ως προς την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρία, για περισσότερους από επτά μήνες. Τέλος, υπάρχει το μεγάλο θέμα των Τεμπών. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται δικογραφία από την Ευρωπαία εισαγγελέα και η κυβέρνηση να την απορρίπτει. Αυτά είναι τρία μεγάλα θέματα δημοκρατίας», σημείωσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT