Πασχαλινή ανάπαυλα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρία για μικρή ανάπαυλα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις είναι για τους πολιτικούς αρχηγούς το Πάσχα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γιορτάσει το Πάσχα στην Τήνο μαζί με την οικογένειά του και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε ως προορισμό του την Κέρκυρα, όπου είχε κάνει Πάσχα πέρυσι ο προκάτοχός του στην ηγεσία του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Και αυτός έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα μείνει «εντός των τειχών», καθώς επέλεξε να γιορτάσει το Πάσχα στην Αθήνα. Σήμερα θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στον Κορυδαλλό, ενώ αύριο θα κάνει Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών. Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει για όλους ο τελευταίος κρίσιμος μήνας της προεκλογικής περιόδου.

Προεκλογικός «πονοκέφαλος»

Οι πολλές περιοδείες είναι το κοινό στοιχείο για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς η επικοινωνία με την εκλογική βάση και η άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους θεωρούνται κομβικά στοιχεία για την προσέλκυσή τους. Είναι «πονοκέφαλος» για τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών το να σχεδιάσουν με τέτοιο τρόπο τις περιοδείες ώστε να μην πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε και να είναι διαδοχική η παρουσία τους στην ίδια περιοχή, αλλά να μεσολαβούν κάποιες μέρες.

Αόρατο χέρι

Εξοργιστική είναι η προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στον ανακριτή της υπόθεσης για το Μάτι. Πρόκειται για δικαστικό λειτουργό που έψαξε όσο λίγοι το θέμα και αντιλαμβανόταν πλήρως το βάρος της υπόθεσης και της ευθύνης. Υπάρχει βέβαια το «αόρατο χέρι» που προστάτευε πολιτικά –και επί κυβέρνησης της Ν.Δ.– τους αστυνομικούς και πυροσβέστες που είχαν εμπλακεί στο Μάτι. Και το οποίο προσπάθησε να λοιδορήσει τον ανακριτή αλλά και να τον πιέσει να κλείσει την υπόθεση «γιατί τι έγινε; Κάτι πλημμεληματάκια…».

Το μέλλον του Κόσμου

Ο Κόσμος μπήκε στην πολιτική ζωή με τη φιλοδοξία να εκφράσει τις αγωνίες σημαντικής μερίδας πολιτών για το περιβάλλον και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για το μέλλον του πλανήτη, όπου ήδη οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εκδηλώνονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και με όλο και πιο ακραίο τρόπο. Μέχρι στιγμής, στις δημοσκοπήσεις το κόμμα καταγράφει «χαμηλές πτήσεις». Πάντως, ενδεχόμενη αποτυχία στις ευρωεκλογές δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος της προσπάθειας, καθώς τα στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για συμμετοχή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η γοητεία του TikTok

Αντιστάθηκαν εκεί στη Νέα Αριστερά στη γοητεία του TikTok, αλλά τελικά υπέκυψαν. Η Εφη Αχτσιόγλου έκανε το πρώτο βήμα στον κόσμο του μέσου, που προσελκύει κυρίως νέους σε ηλικία ψηφοφόρους, ένα κοινό δύσκολα προσβάσιμο με τις παραδοσιακές μεθόδους πολιτικής επικοινωνίας. Η κ. Αχτσιόγλου έδωσε στην πρώτη ανάρτηση μια γερή δόση καθημερινότητας από τη ζωή στο σπίτι, από τις υποχρεώσεις στη Βουλή και στο κόμμα, κ.λπ. Πρόσφατα είχε εμφανιστεί και σε τηλεοπτική εκπομπή life style περιεχομένου. Φαίνεται ότι οι παλιοί σύντροφοι αποφάσισαν να αναμετρηθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη με τα δικά του όπλα, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατεξοχήν αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT