Σε προεκλογικούς ρυθμούς με αιχμή τις ανατιμήσεις

Σε προεκλογικούς ρυθμούς με αιχμή τις ανατιμήσεις

Μείζον ζήτημα η ακρίβεια για τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι επισκέφθηκαν αγορές της Αθήνας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη της οικονομίας και ειδικότερα της ακρίβειας μπήκαν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν από τη μικρή ανάπαυλα της Ανάστασης. Οι αγορές της Αθήνας κινήθηκαν σε προεκλογικούς ρυθμούς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται το Μαρούσι και να συνομιλεί με κόσμο και καταστηματάρχες. Σε φούρνο, φαρμακείο, καφέ, εμπορικά καταστήματα ο πρωθυπουργός άκουσε τους προβληματισμούς των πολιτών.

Για την κυβέρνηση οι ανατιμήσεις στην αγορά αποτελούν μείζον ζήτημα, καθώς στο Μαξίμου γνωρίζουν πως στο «ζύγι» των ευρωεκλογών η οικονομία θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Θυμίζουν πως με θεσμικές πρωτοβουλίες έχουν στηθεί αναχώματα κατά της ακρίβειας, με έκτακτα μέτρα, κυρίως όμως με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, όπως το επίδομα μητρότητας, το οποίο επεκτάθηκε για εννέα μήνες στις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες.

Κορυφώνοντας την κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά. «Να μην ευχαριστήσεις ποτέ ξανά πολιτικό που έρχεται εδώ. Εκείνοι πρέπει να λένε ευχαριστώ σε εσένα», είπε σε έναν από τους εμπόρους. «Η Βαρβάκειος πρέπει να μείνει ανοιχτή, γιατί αν θα φύγει η αγορά από τη μέση (η τιμή του αρνιού) από 10 που είναι σήμερα θα πάει 20 ευρώ τα επόμενα χρόνια. Εμείς κρατάμε τις τιμές», ανέφερε καταστηματάρχης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που άκουσε τα αιτήματά τους.

Στην πρόταση νόμου κατά της ακρίβειας θα εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο, με τη Θεοδώρα Τζάκρη να έχει αναλάβει την προώθηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Με σημαντικά ανεβασμένες τις μετοχές της το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου, η γραμματέας της Κ.Ο. δήλωσε πως «ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει αν είναι με την κοινωνία ή με τους κερδοσκόπους».

Σε προεκλογικούς ρυθμούς με αιχμή τις ανατιμήσεις-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αγορά της Καλλιθέας ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε τη μικρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη, αλλά να τα πηγαίνουμε καλά στην οικονομία;». Στην αγορά της Κυψέλης βρέθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης. Στα social media ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς με νέο βίντεο που ανήρτησε, τόνισε για τις ανατιμήσεις πως «τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και οι μεσάζοντες απορροφούν το μεγαλύτερο μερίδιο του κέρδους, αφήνοντας τους μικρούς παραγωγούς και τους καταναλωτές με ψίχουλα».

Εστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό για τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Δορυφόρος» του Μονάχου δήλωσε πως «η ενίσχυση του ΚΚΕ θα συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT