Νέα Αριστερά: Πρόταση για κοινή πρωτοβουλία στο Παλαιστινιακό

Νέα Αριστερά: Πρόταση για κοινή πρωτοβουλία στο Παλαιστινιακό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό ανέλαβε η Νέα Αριστερά ζητώντας από τα άλλα κόμματα που κινούνται στα αριστερά της Ν.Δ. να συμπορευθούν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης έστειλε επιστολή στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύσης Ελευθερίας με τα εξής σημεία: Πρώτον, τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με θέμα τις διεθνείς πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελλάδα για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Δεύτερον, την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης κατ’ εφαρμογήν της ομόφωνης απόφασης της Βουλής των Ελλήνων του 2015. Τρίτον, την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέταρτον, να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το θέμα. Και, πέμπτον, να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα.

Στην επιστολή του ο κ. Χαρίτσης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα οφείλει να πρωταγωνιστήσει σε μια διεθνή πρωτοβουλία που θα βάλει φραγμό στην απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να κλιμακώσει την εισβολή στα παλαιστινιακά εδάφη. Εξέλιξη που νομοτελειακά σημαίνει εκδίωξη του άμαχου πληθυσμού και ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, όταν χώρες όπως η Αίγυπτος και το Κατάρ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επανέναρξη των διπλωματικών διαπραγματεύσεων. Οφείλει να απαιτήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διακοπή οποιασδήποτε μορφής πολεμικών επιχειρήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT