Ν. Κοτζιάς: «Εθνικοφροσύνη της ανοησίας» – Αιχμές με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ν. Κοτζιάς: «Εθνικοφροσύνη της ανοησίας» – Αιχμές με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Οπως αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με την εθνικοφροσύνη της ανοησίας, για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών ευθύνονται εξ ορισμού η ίδια η Συμφωνία, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας».

«Με αυτή τη “λογική” της απαλλαγής των παραβατών, για τις τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης δεν φταίει ο Ερντογάν, αλλά η Συνθήκη, ο Ελ. Βενιζέλος και ο… Κοτζιάς», προστίθεται στη δήλωσή του.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην αντίδραση και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την ενέργεια της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Σιλιάνοφσκα Ντάκοβα, να αποκαλέσει «Μακεδονία» τη χώρα της, κατά την ορκωμοσία της στη Βουλή, είπε πως «αντιδράσαμε πάρα πολύ γρήγορα και με σωστά αντανακλαστικά».

Υπογράμμισε δε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αφού πρώτα η χώρα μας πεισθεί ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση της γείτονας χώρας με τις διεθνείς δεσμεύσεις της, σημειώνοντας ότι η επιθυμία του είναι να γίνει επί δικής του θητείας.

Στην πλήρη συμμόρφωση της γείτονας χώρας ως προϋπόθεση για την κύρωση των Μνημονίων Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, αναφέρθηκε και η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Θα έρθουν στη Βουλή αλλά πρώτα να δούμε ποια είναι η συμπεριφορά της γείτονας χώρας. Κοντός ψαλμός, θα φανεί η συμπεριφορά τους, προς τα πού το πάνε. Αν αμφισβητήσουν αυτοί τη συνθήκη των Πρεσπών, τινάζεται στον αέρα όλο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατέθεσε στη Βουλή τα 3 μνημόνια, ως προτάσεις νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο που είχαν κατατεθεί τον Σεπτέμβριο 2020. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «οι κυβερνήσεις του κ. Μητσοτάκη αρνούνται συστηματικά εδώ και 5 χρόνια την προώθηση και εμβάθυνση της συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, αλλά και την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT