ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή Κασσελάκη στα εθνικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πιο σκληρή γραμμή, επιχειρώντας να προσεγγίσει πιο συντηρητικά κοινά που έως τώρα δεν είχαν σκεφτεί να ψηφίσουν το κόμμα του

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μονοπάτι της «σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς» βαδίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, επιχειρώντας να προσεγγίσει ένα πιο συντηρητικό κοινό που ποτέ έως τώρα δεν είχε σκεφτεί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το τέλος της περιοδείας του στη Θράκη καταγράφηκαν αρκετές σκληρές δηλώσεις σε σχέση με τα εθνικά θέματα, που δεν θυμίζουν το παλαιό πρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε για αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αγκυρα, τη στιγμή που η πάγια θέση της Κουμουνδούρου ήταν υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι κομματικές πηγές σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενσαρκώνει, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, το σύνθημα για σύγχρονη πατριωτική Αριστερά που προβάλλει από την πρώτη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο ο Στέφανος Κασσελάκης (ξαφνιάζοντας, υπενθυμίζεται, εχθρούς και… φίλους)». Το «καρφί» αφορούσε όλους όσοι έχουν δυσαρεστηθεί στο εσωτερικό του κόμματος και έχουν μιλήσει για υιοθέτηση του αφηγήματος «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» από τον πρόεδρο. Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι ξεκάθαρες θέσεις για τα μείζονα εθνικά θέματα «έχουν ανατρέψει το προπαγανδιστικό στερεότυπο από την πλευρά της δεξιάς οπτικής, να παρουσιάζει επί δεκαετίες την Αριστερά ως αντιπατριωτική δύναμη».

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην Ηλιούπολη, ενώ το Σάββατο προγραμματίζεται να επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη. Από πριν από το Πάσχα, όταν βρέθηκε στα νησιά του Αιγαίου, ακολούθως στο Ιόνιο, στην Ηπειρο και τέλος στη Θράκη, έδωσε μεγάλη έμφαση στην οικονομία. Από τα παράπονα των πολιτών, στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι πως αρκετός κόσμος θα γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση στις 9 Ιουνίου. Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προβάλλει συνεχώς την πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα για την ακρίβεια. «Το ατομικό εισόδημα για εμάς, κάτω από 10.000 ευρώ είναι μηδέν ο φόρος, γιατί κάτω από 10.000 δεν μπορείς να ζήσεις… Θα καταργηθεί το τεκμαρτό. Στο έξτρα εισόδημα θα πληρώσεις ένα ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το τωρινό. Μειώνουμε τους φόρους».

Από την Ξάνθη ο κ. Κασσελάκης δήλωσε για τον πρωθυπουργό πως «αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον κόσμο, να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι ώστε να μπορέσει να πληρώσει το ρεύμα του, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια, και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια».

Τα τρία πρώτα σποτ

Το τρίτο πεδίο στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση εντείνει το «σκληρό ροκ» προς την κυβέρνηση είναι η υγεία. Τονίζουν πως «ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση με τα απογευματινά χειρουργεία “με το αζημίωτο”, με το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, αλλά και με την προτροπή να τηλεφωνεί στον κ. Γεωργιάδη, μήπως μεσολαβήσει για φάρμακα και θεραπείες». Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια «Καλύτερη Ζωή Τώρα» όσον αφορά τα θέματα της υγείας, της φορολογίας και της ακρίβειας παρουσιάζονται από τον Στέφανο Κασσελάκη σε τρία πρώτα τηλεοπτικά σποτ που ήδη προβάλλονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT