Εντός και Εκτός: Βελόπουλος εναντίον Νατσιού για το «Χριστός Ανέστη»

Εντός και Εκτός: Βελόπουλος εναντίον Νατσιού για το «Χριστός Ανέστη»

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η αποχώρηση από την πολιτική (τουλάχιστον αυτή την περίοδο) ταιριάζει στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος χθες εμφανίστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να μιλήσει ως πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε εκδήλωση της DEFEA με θέμα την ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι όραμα του Γιώργου Προκοπίου ο Σκαραμαγκάς να μετατραπεί σε ναυπηγείο που θα μπορεί να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει «δει το έργο» και από μέσα και, πλέον, έξω από τον χώρο λήψης αποφάσεων της πολιτικής και ήταν σαφώς ανανεωμένος και με εμφανώς θετική διάθεση.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Στην Κύπρο δεν έχουν διλήμματα για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν στην Κεντρική Ασία, παρά τα ιδεολογήματα του παντουρκισμού, αλλά και την προσπάθεια της Αγκυρας να επιβάλει το ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών. Από χθες ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος βρίσκεται στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του Μπαχτιγιόρ Σαϊντόφ, με ατζέντα, όπως ανακοινώθηκε, διμερή, Κυπριακό, σχέσεις Ε.Ε. με τη χώρα της Κεντρικής Ασίας και ευρύτερα. Θα έχει μάλιστα συναντήσεις με αρκετούς αξιωματούχους εκεί, προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά να υπάρχει και μια καλύτερη κατανόηση στη Λευκωσία για την Κεντρική Ασία, αλλά και στο Ουζμπεκιστάν για την Ανατολική Μεσόγειο. Πολλοί (και εντός Ελλάδος δυστυχώς) αισθάνονται ότι πρόκειται για έναν άνισο αγώνα που έχει ήδη κερδίσει η Αγκυρα. Αλλά οι διακρατικές σχέσεις είναι συχνά πιο περίπλοκες από το άσπρο και μαύρο, με το οποίο γίνεται αντιληπτή η εξωτερική πολιτική.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Εντός και Εκτός: Βελόπουλος εναντίον Νατσιού για το «Χριστός Ανέστη»-1Οπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, ευρωεκλογές έρχονται, κάποια στιγμή κάποιος θα θυμόταν «την ανάγκη να γίνει ντιμπέιτ». Αυτό, το γνωστό, το τηλεοπτικό. Και φυσικά, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δηλαδή ένα ντιμπέιτ με Κυριάκο Μητσοτάκη, Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκο Βελόπουλο, Αλέξη Χαρίτση, Δημήτρη Νατσιό και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οκτώ, δηλαδή, πολιτικοί αρχηγοί για τρεις ώρες και όποιος αντέξει. Την πρόταση για το ντιμπέιτ την έκανε δημοσίως (ξανά) η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία). Σημείωσε, μάλιστα, ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ντιμπέιτ μέσω TikTok». «Πρέπει να μπείτε σε έναν διάλογο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική ενέχει κινδύνους, ρίσκα, ευθύνη. Και έχει όλη αυτή την υποχρέωση λογοδοσίας, που εσείς αποποιείστε». «Εμείς είμαστε ανοιχτά υπέρ του διαλόγου, της αντιπαράθεσης και της ενημέρωσης των πολιτών. Ντιμπέιτ λοιπόν και εδώ, μέσα στη Βουλή. Το λέω από τώρα για να προκαταλάβω τη συνθήκη μήπως και το σκεφτεί ο κύριος Μητσοτάκης και δεν έρθει, και φύγει (από συζήτηση αρχηγών). Να έρθει και να κάνει εδώ, με όλους, διάλογο». Κάτι μου λέει ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμήσει το TikTok.

Ο ΤΟΠΟΣ

Στη Βουλή, πέρα από τις παραινέσεις περί ντιμπέιτ από την κ. Κωνσταντοπούλου, είχαμε χθες και μαθήματα χρηστής χριστιανικής συμπεριφοράς από (ποιον άλλον) τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο προς την προεδρεύουσα Ολγα Γεροβασίλη, η οποία ευχήθηκε χρόνια πολλά, παραλείποντας να πει «Χριστός Ανέστη». Τι το ήθελε η δόλια; «Χριστός Ανέστη» λέμε, κυρία πρόεδρε της Βουλής. Το «χρόνια πολλά» είναι όταν γιορτάζω εγώ, εσείς και οι υπόλοιποι φίλοι και γνωστοί. Εχει απόλυτο δίκιο, λοιπόν, η κυρία υπουργός. «Λέμε “Χριστός Ανέστη” και “Αληθώς Ανέστη” ανταπαντά ο έτερος», είπε ο κ. Βελόπουλος και πάμε παρακάτω.

H ATAKA

Και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Νίκης Δημήτρη Νατσιό, που κι αυτός με τη σειρά του έπρεπε να βάλει τον πήχυ της εκ δεξιών αντιπολίτευσης πιο ψηλά. «Η κατρακύλα της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος. Τα νταηλίκια στο εσωτερικό έγιναν διπλωματικοί τεμενάδες στην Τουρκία», είπε ο κ. Νατσιός και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια έχουν βρει πεδίον δόξης λαμπρόν, λόγω της ανθελληνικής κυβερνητικής πολιτικής σας και κάνουν ό,τι θέλουν εκτός, αλλά και εντός Ελλάδος». Βεβαίως, επειδή η Γιουροβίζιον κολλάει με όλα, ο κ. Νατσιός δεν θα μπορούσε να παραλείψει καταγγέλλοντας τη διοργάνωση ως «woke πανηγυράκι» με «σατανοκίνητη ατζέντα». Και θυμήθηκα κάπως έτσι τα νιάτα μου και μια καθηγήτρια στο γυμνάσιο, που μας έλεγε ότι αν παίξεις ανάποδα δίσκο της Μαρινέλλας περιέχει κρυφά σατανιστικά μηνύματα. Εκλεισε, πάντως, ο κ. Νατσιός κάνοντας ρελάνς στον κ. Βελόπουλο ως εξής: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να κλείσω με το κοσμοχαρμόσυνο μήνυμα. «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος». Και όπως ακούμε εκείνη την ωραία νύχτα στις εκκλησιές μας, «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT