Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο

Προβάδισμα 14,2 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 14,2 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%, το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Νίκη με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο-1

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται μεταξύ 30,5% και 34,5%, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετείται μεταξύ 14,5% και 17,5%, ενώ του ΠΑΣΟΚ μεταξύ 11,5% και 14,5%.

Την ίδια ώρα, «μάχη» για την τέταρτη θέση δίνουν Ελληνική Λύση (από 9% έως 11%) και ΚΚΕ (από 8% έως 10%). 

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο-2

«Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα σχετικά με το πόσο θα επηρεαστεί η ψήφος από την εξέλιξη των τιμών, τις προτάσεις των κομμάτων για την οικονομία, την απόδοση της κυβέρνησης και τις θέσεις των κομμάτων στα ευρωπαϊκά θέματα.

Σε σχέση με την εξέλιξη των τιμών και τον πληθωρισμό, το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η ψήφος θα επηρεαστεί «πολύ». «Βαρόμετρο» αποδεικνύονται και οι προτάσεις για την οικονομία, οι οποίες επηρεάζουν «πολύ» το 67% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο-3

Δεν τίθεται «ζήτημα σταθερότητας» στη διακυβέρνηση

Σταθερές παραμένουν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι απόψεις των πολιτών σχετικά με το κατά πόσο ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση. Το 65% των ερωτηθέντων απαντάει αρνητικά, ενώ θετικά απαντάει το 27%.

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο-4

Ψήφος διαμαρτυρίας;

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με το αν οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, καθώς το 50% απαντάει αρνητικά και το 48% θετικά.

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο-5

Δυσαρέσκεια για την απόδοση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 49% δηλώνει πως δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένο, το 27% δηλώνει «λίγο», ενώ το 23% δηλώνει «πολύ ή αρκετά».

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχο ερώτημα τον Μάρτιο, το 46% δήλωνε πως δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένο», το 29 ήταν «λίγο» ικανοποιημένο, ενώ «πολύ ή αρκετά» δήλωνε το 23%.

Δημοσκόπηση: «Βαρόμετρο» ο πληθωρισμός για την ευρωψήφο-6
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT