Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών»

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του, ενώ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρήσουν σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέβαιος ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωπαϊκών εκλογών» δήλωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Γρεβενά και αιτιολόγησε την εκτίμησή του λέγοντας ότι «θα έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών μας. Οταν οι άλλοι πέφτουν, το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του».

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν εγκαταλείπουν ακόμη την αισιοδοξία ότι είναι εφικτή η κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ωστόσο, καθώς στις δημοσκοπήσεις τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ως νίκη στις ευρωεκλογές προσδιορίζουν για το ΠΑΣΟΚ το να επιτύχει αύξηση του ποσοστού του.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι αυτό το έχουν εξασφαλισμένο. «Οποιος πήχυς και να τεθεί, είτε των εθνικών εκλογών είτε των προηγούμενων ευρωεκλογών, θα είμαστε σίγουρα πιο πάνω», δηλώνουν.

«Πολύ θετικό κλίμα»

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις συγκρατούν το δεδομένο ότι σε κάποιες από αυτές η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, ενώ σε όλες τα ποσοστά των δύο κομμάτων, αν ιδωθούν στο εύρος της δυναμικής τους, παρουσιάζουν επικάλυψη. «Εμείς κρατάμε τη δημοσκόπηση στον κόσμο. Εισπράττουμε πολύ θετικό κλίμα σε όλες τις περιοδείες και πιστεύουμε ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη με τρόπο που θα εκπλήξει για άλλη μια φορά», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τη σταθερή υπόμνηση ότι η δυναμική του ΠΑΣΟΚ υποεκτιμήθηκε και στο παρελθόν στις δημοσκοπήσεις.

Πάντως, και στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το στοίχημα της συμμετοχής στις εκλογές είναι που πρέπει να κερδηθεί. Και αυτό προτάσσεται στις περιοδείες και στις προεκλογικές εκδηλώσεις, όπου επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι η ψήφος τους είναι εκείνη που θα στείλει μήνυμα ότι διαμορφώνεται μια δυναμική υπέρ της αξιόπιστης αντιπολίτευσης που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ. «Θέλουμε όλοι όσοι μας ψήφισαν πριν από ένα χρόνο να πάνε ξανά στις κάλπες και να μας ψηφίσουν και να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόροι οι οποίοι συγκυριακά μετακινήθηκαν προς τη Ν.Δ. μπροστά στο δίλημμα της σταθερότητας.

Να μετρήσουν τι έκανε η κυβέρνηση αυτούς τους 12 μήνες και ποιος αποδείχθηκε πιο αξιόπιστος και παραγωγικός ως αντιπολίτευση», αναφέρει στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη.

Ζητεί μείωση ΦΠΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιοδεύει από χθες στη Βόρεια Ελλάδα. Ξεκίνησε από Γρεβενά και Φλώρινα και συνεχίζει με Πέλλα και Ημαθία. Στο μέτωπο της καθημερινότητας, όπως ανακοίνωσε, πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, στο πρότυπο της Ισπανίας, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, προκειμένου να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT