Δημοσκοπικό «καμπανάκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπικό «καμπανάκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τον τελευταίο κύκλο ερευνών της κοινής γνώμης προκύπτει πως δύσκολα θα υπερβεί το 17% του περασμένου Ιουνίου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και πιο μετριοπαθή στελέχη, που μέχρι πρότινος απέφευγαν να θέσουν κάποιον εκλογικό πήχυ, φαίνεται σιγά σιγά να υιοθετούν την αισιοδοξία του Στέφανου Κασσελάκη για ποσοστό άνω του 20% στις ευρωεκλογές. Εκτός και αν μετά την πεντάδα των δημοσκοπήσεων που είδε το φως τη δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα –και όλες έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει κάτω από τον μεγάλο στόχο– ξεκινήσουν να κρατούν «μικρότερο καλάθι».

Στην εκτίμηση ψήφου η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ έδειχνε την αξιωματική αντιπολίτευση στο 16%. Ακριβώς στα ίδια επίπεδα ήταν η καταμέτρηση της MRB για το Open, ενώ η Interview για τον ιστότοπο politic.gr αποτύπωνε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15,5%.

Η Marc για τον ΑΝΤ1 έδινε ένα εύρος από 13,2% έως 17,2% και η Alco από τη συχνότητα του Alpha μεταξύ 14,5% και 17,5%. Για το «2» μπροστά από το ποσοστό του κόμματος ούτε συζήτηση, παρ’ όλα αυτά στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αισιόδοξοι. Μιλούν για ένα «κύμα» που συγκροτείται, εκτιμώντας πως η συνεχής επαφή που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον κόσμο θα αποδώσει καρπούς.

«Θεωρούμε ότι ο στόχος του 17%, το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, είναι απολύτως εφικτός, χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να πιάσουμε και το “δυάρι” στις ευρωεκλογές», δήλωσε η Βούλα Κεχαγιά στα Παραπολιτικά FM. Κορυφαία στελέχη, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Διονύσης Τεμπονέρας, εμφανίστηκαν επίσης αισιόδοξοι πως μπορεί να επιτευχθούν οι προσδοκίες του προέδρου.

Πού επιθυμεί διακαώς να ανεβάσει τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης; Στη Βόρεια Ελλάδα. Τη στιγμή μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία πιέζεται σημαντικά από τα δεξιά της. Μετά τον πρωθυπουργό, το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιαννιτσά και στη Βέροια.

Στην καθημερινότητα και στην ακρίβεια εξακολουθούν να δίνουν έμφαση στην αξιωματική αντιπολίτευση, πιστεύοντας πως η ψήφος διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση μπορεί να κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμώντας να πείσουν για το οικονομικό πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια στην αγορά, όπως δημοσίευσε χθες η «Κ», ακολούθησε νέα πρόταση νόμου για το φορολογικό. Περιλαμβάνει ελαφρύνσεις στους φόρους εισοδήματος και την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Επίσης, μείωση του συντελεστή φορολόγησης κερδών των νομικών προσώπων από 22% σε 17% για κέρδη έως 220.000 ευρώ. Οσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προβλέπονται ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατ. δικαιούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT