Ν. Ανδρουλάκης: Σε Λάρισα και Τέμπη με τον Σμιτ

Ν. Ανδρουλάκης: Σε Λάρισα και Τέμπη με τον Σμιτ

Κοινή επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου «για την Ελλάδα που αξίζουμε και την Ευρώπη που θέλουμε» κάλεσε χθες τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Λάρισα, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Νίκολας Σμιτ. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε εκτενή αναφορά στις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Ακόμη και μετά την καταστροφή, η κυβέρνηση δεν έβαλε μυαλό. Για τον λόγο αυτόν επιλέξαμε σήμερα να κάνουμε την κεντρική ομιλία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εδώ στη Λάρισα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που, όπως είπε, είναι προτεραιότητα. Σε αυτές περιλαμβάνονται: η μείωση του κόστους παραγωγής σε γεωργικά εφόδια και ενέργεια, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, νέος κανονισμός ΕΛΓΑ για τα ζημιογόνα αίτια και το ύψος των αποζημιώσεων, προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς, δημιουργία Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσαρμογής στις κλιματικές μεταβολές για την ενίσχυση των αγροτών στην πράσινη μετάβαση, μείωση της γραφειοκρατίας και δικαιότερη κατανομή των άμεσων επιδοτήσεων. Οπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, «στόχος μας ήταν και είναι όχι μόνο η αποκατάσταση των πληγέντων και των περιοχών που δοκιμάστηκαν, αλλά η δημιουργία μιας ανθεκτικής ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας που θα μπορέσει να πορευτεί σε έναν κόσμο ανισορροπίας, απειλών και ακραίων καιρικών φαινομένων».

Οσον αφορά την πρόταση των Ευρωσοσιαλιστών για την Ευρώπη τόνισε ότι αυτή αφορά μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική και αλληλέγγυα, με κοινούς μηχανισμούς, όπως η μετατροπή του Ταμείου Ανάκαμψης σε χρηματοδοτικό εργαλείο με μόνιμα χαρακτηριστικά, μια Ευρώπη με κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική άμυνας, μια Ευρώπη που δεν θα ανέχεται τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, που θα δημιουργήσει τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πριν από την εκδήλωση στη Λάρισα οι κ. Ανδρουλάκης και Σμιτ επισκέφθηκαν το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όπου άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια, για δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών», ενώ ο κ. Σμιτ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στον ελληνικό λαό και υπογράμμισε ότι «απαιτείται διαφάνεια και υπευθυνότητα για να φωτιστεί τι συνέβη».

Χθες το πρωί, λίγο μετά την άφιξη του υποψηφίου των Ευρωσοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη, οι κ. Ανδρουλάκης και Σμιτ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του σωματείου αυτοαπασχολούμενων διανομέων. Οπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι διανομείς είναι μία από τις πιο επισφαλείς ομάδες εργαζομένων. Προσέθεσε ότι μόλις πριν από δύο μήνες, χάρη στους Ευρωσοσιαλιστές, υιοθετήθηκε η πρόταση του Νίκολας Σμιτ που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει σήμερα την περιοδεία του στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Το πρωί θα περιοδεύσει στην Καρδίτσα και ακολούθως θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα. Ακολούθως θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμπάκα και η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με το συντονιστικό της επιτροπής πλημμυροπαθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT