Κυβέρνηση: Εμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας

Κυβέρνηση: Εμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας

Η ατζέντα στην οποία εστίασε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στη Θεσσαλονίκη

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα διήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, υλοποιώντας σταθερά τον στρατηγικό του στόχο να μειώσει τις διαρροές προς τα δεξιά στη Μακεδονία. Χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας συναντήσεις στην πρωτεύουσα του νομού και δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων και στα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για να τη βελτιώσει. Ενδεικτικό είναι πως η επίσκεψη ξεκίνησε με εκδήλωση για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, ένα θέμα που «καίει» την πόλη, καθώς έχει να κάνει και με το κυκλοφοριακό. Εν συνεχεία είχε τετ α τετ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, τον οποίο μάλιστα συνάντησε για πρώτη φορά στο Δημαρχείο. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα ακόμη μείζον θέμα για την πόλη, της καθαριότητας, στο οποίο είχε άμεση εμπλοκή η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης το επισήμανε, λέγοντας πως η βελτίωση της εικόνας της καθαριότητας εν πολλοίς οφείλεται «στην έκτακτη χρηματοδότηση από πλευράς κυβέρνησης», αλλά και στο σχέδιο το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε και στον νέο στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων, «τα οποία ήδη αρχίζουν και κινούνται στα πρώτα δρομολόγια προς τη δυτική Θεσσαλονίκη».

Επενδύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει και στον επενδυτικό τομέα, καθώς «υπάρχει μια μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα από τον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο στη φιλοξενία, αλλά στην καινοτομία, στην υγεία, πέριξ της πόλης σε σημαντικές υποδομές μεταποίησης». Ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία της στέψης του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδος αναφέρθηκε και στη βία: «Εγώ χαίρομαι γιατί είχαμε ένα εξαιρετικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τελικά κέρδισε το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα και το πρωτάθλημα ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό αυτό για την πόλη».

Στη βοήθεια που προσέφερε η κυβέρνηση στον δήμο για την αποκομιδή των σκουπιδιών αναφέρθηκε και ο δήμαρχος κ. Αγγελούδης, ευχαριστώντας τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη. Παράλληλα αποκάλυψε και μια δεύτερη παρέμβαση του πρωθυπουργού για την πλατεία Ελευθερίας, όπου όπως είπε βρέθηκε ανάδοχος, «o οποίος στο επόμενο δεκαήμερο θα πρέπει να ανακοινωθεί».

Κεντρικός στόχος παραμένει για το Μέγαρο Μαξίμου να μειωθούν οι «διαρροές» ψηφοφόρων της Ν.Δ. στη Μακεδονία προς τα κόμματα στα δεξιά της.

Πριν δει τον δήμαρχο, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, έναν από τους νεότερους μητροπολίτες, καθώς είναι 47 ετών. Μαζί επισκέφθηκαν την έκθεση εκκλησιαστικών κειμηλίων της Μητρόπολης, ενώ εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις συλλογές που φιλοξενούν περισσότερα από 10.000 εκθέματα από τη νεότερη και σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας, αλλά και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Αντιτορπιλικό «Βέλος», όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση αποκομμάτων εφημερίδων, βιβλίων και φωτογραφιών που αποτυπώνουν την αντιδικτατορική του δράση. Μετά την ξενάγηση ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως το «Βέλος» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

«Το “Βέλος” είναι ένα ιστορικό πλοίο, ταυτισμένο με τον αντιδικτατορικό αγώνα, και από τη στιγμή που ήρθε στη Θεσσαλονίκη το έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γιατί το πλοίο αυτό πρέπει να παραμείνει εδώ. Και σε συνεννόηση με το υπουργείο, το οποίο αμέσως συμφώνησε, έχει ληφθεί η κυβερνητική απόφαση το “Βέλος” να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αναζητείται απλά το μόνιμο σημείο του ελλιμενισμού του», είπε.

Περιοδείες

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει σήμερα τις περιοδείες του στη Μακεδονία και συγκεκριμένα θα βρεθεί σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά, επιχειρώντας να μειώσει τις διαρροές των ψήφων προς τα δεξιά. Κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης είναι πως είναι η μόνη παράταξη η οποία κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας μιλάει για τη σημασία των ευρωεκλογών, τονίζοντας πως τα χρόνια που προηγήθηκαν η Ελλάδα ήταν η πιο ωφελημένη από το Ταμείο Ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με 36 δισ. ευρώ να δαπανώνται σε δράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT