Νέα Αριστερά: Υπογραφές στήριξης από τους «63»

Νέα Αριστερά: Υπογραφές στήριξης από τους «63»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν σύσσωμη η παλαιά βάση του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί σε κοινό της κείμενο τους λόγους για τους οποίους η Νέα Αριστερά πρέπει να ενισχυθεί την 9η Ιουνίου. Οι «63» αναφέρουν πως «τα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Νέα Αριστερά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με πληρότητα αν δεν συστρατευθούμε όλες και όλοι, αν δεν προχωρήσει η ανασύνθεση ολόκληρης της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε. και αν δεν εμπεδωθεί ο ειλικρινής προγραμματικός διάλογος με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις».

Τα πρώην κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ο κοινοβουλευτικός ρόλος της Νέας Αριστεράς ήταν υποδειγματικός και με πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις «κατέδειξε τι σημαίνει πολιτική ευστοχία, πολιτική σοβαρότητα και πολιτικό ήθος».

Εκτός από τα πρόσωπα που ανέλαβαν εξαρχής ενεργό ρόλο κατά τη σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας όπως οι Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης (υποψήφιος ευρωβουλευτής), Ν. Βούτσης, Γ. Σταθάκης (υποψήφιος ευρωβουλευτής), Θ. Δρίτσας, Ανδ. Ξανθός, Δ. Βίτσας, Ανν. Καββαδία, Αρ. Μπαλτάς, το κείμενο υπογράφουν οι Β. Αποστόλου, Κ. Ζουράρις, Χρ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαχριστόπουλος, Χρ. Μαντάς, Γ. Βαρεμένος, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Γ. Κυρίτσης, Ν. Ξυδάκης, Ν. Παρασκευόπουλος, Φ. Βάκη κ.ά.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους συστρατεύθηκαν με τη Νέα Αριστερά αναφέρουν πως «έχουμε θητεύσει στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο, στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κρίνουμε ότι είναι επιτακτική η αξιοποίηση αυτής της συλλογικής εμπειρίας και απαραίτητος ο κριτικός αναστοχασμός προκειμένου να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο και να ανακάμψει ενεργά η ελπίδα ότι οι αναγκαίες ριζικές τομές είναι εφικτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT