Πρόεδρος του ΕΛΚΑΚ ο αντιναύαρχος ε.α. Π. Λυμπέρης

Πρόεδρος του ΕΛΚΑΚ ο αντιναύαρχος ε.α. Π. Λυμπέρης

Το υπό σύσταση Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας θα αναλάβει να διασυνδέσει την αγορά νεοφυών επιχειρήσεων με τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων

48" χρόνος ανάγνωσης

O αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ορίστηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια πρόεδρος του υπό σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ).

Ο κ. Λυμπέρης δεν είναι άγνωστος στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ήταν ο αρχηγός Στόλου κατά την περίοδο ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2023, όταν η ένταση στο Αιγαίο ήταν αισθητή, με αποκορύφωμα την κρίση του «Ορούτς Ρέις», όπου το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στη θάλασσα.

Η αποστρατεία του κ. Λυμπέρη και άλλων στελεχών της ηγεσίας του Π.Ν. τον Ιανουάριο του 2023 ήταν μια κίνηση επιδείνωσης της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας εκείνης της εποχής στο εσωτερικό του κλάδου. Η ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Λυμπέρη αποτελεί και ένα σήμα προς το Π.Ν. για τη βαρύτητα που δίνει η πολιτική ηγεσία και στη ναυτική διάσταση της καινοτομίας, η οποία τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ενσωματωθεί στα νέα συστήματα και να κινηθεί με ταχύτητα σε έναν τομέα στον οποίο η τουρκική βιομηχανία διατηρεί προβάδισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT