Ευρωεκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης σε πρώτο πλάνο

Ευρωεκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης σε πρώτο πλάνο

Σε αντίθεση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, το μήνυμα που έχουν επιλέξει στον ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί είναι απολύτως θετικό

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα «Καλύτερη ζωή τώρα» είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει κεντρικό πρόσωπο τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος έχει πάρει όλο το παιχνίδι πάνω του, με καθημερινές συνεντεύξεις, περιοδείες, παρεμβάσεις στα social media, ενώ πρόσφατα στη μάχη μπήκαν και τα προεκλογικά σποτ. Σε φωτεινό φόντο, μόνος του, πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά μηνύματα που δημιουργήθηκαν και ήδη προβάλλονται. Είναι χωρισμένα σε επτά θεματικές ενότητες. Δύο για την υγεία και από ένα για την ακρίβεια, τη φορολογία, το κράτος δικαίου, το στεγαστικό και την ασφάλεια. «Η Ελλάδα που θέλουμε» είναι η φράση με την οποία ξεκινάει την αφήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κάθε τομέα ξεχωριστά.

Διαφημιστική εταιρεία που να έχει αναλάβει την προβολή του κόμματος δεν υπάρχει. Εχει συγκροτηθεί μια ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου, Μανώλη Καπνισάκη, η οποία συνεδριάζει πολύ συχνά. Συμπυκνώνει τα μηνύματα και τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως τα έχουν επεξεργαστεί οι τομεάρχες, αναλύει την επικαιρότητα, αλλάζει τις προτεραιότητες όπου χρειάζεται και τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο Στέφανος Κασσελάκης. Με τη συνδρομή της διευθύντριας του γραφείου Τύπου Ευγενίας Κουντούρη και της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά, η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Μέσα από τα βίντεο αναδεικνύεται το πολιτικό – κοινωνικό προφίλ του νέου προέδρου και το επεξεργασμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά τα σποτ έρχονται και λειτουργούν συμπληρωματικά σε όσα αναφέρει ο κ. Κασσελάκης συνεχώς στις περιοδείες του.

Σε αντίθεση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, το μήνυμα που έχουν επιλέξει στην Κουμουνδούρου να δοθεί είναι απολύτως θετικό. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, από τα σποτ θα απαλειφθούν τα πρώτα μέρη που προβάλλουν τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα, τα γραφήματα με την αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας σε ασθενείς που μένουν αβοήθητοι ή τη δεύτερη θέση που κατέχει η Ελλάδα στη Γηραιά Ηπειρο στους έμμεσους φόρους δεν θα υπάρχουν. Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης έχει επιμεληθεί το σύνολο της δουλειάς που γίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνιακή ομάδα της Κουμουνδούρου έχει ετοιμάσει ένα ακόμη βίντεο που θα προβληθεί την τελευταία εβδομάδα με πρωταγωνιστή και πάλι τον Στέφανο Κασσελάκη. Και επειδή υπάρχουν και τα πιο παραδοσιακά κοινά, ήδη κυκλοφορούν φυλλάδια τα οποία έχουν μοιραστεί και παρουσιάζουν τους 42 ευρωβουλευτές του κόμματος. Συνοδεύονται από μήνυμα του προέδρου το οποίο καταλήγει: «Η αποχή να γίνει συμμετοχή. Η παραίτηση να γίνει ελπίδα. Γιατί μόνο έτσι αλλάζει το αύριο». Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν ήδη αναλάβει τις περιφέρειες στις οποίες θα «τρέξουν» για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών ο Σωκράτης Φάμελλος στην Αν. Μακεδονία – Θράκη, στην Κρήτη η Ρένα Δούρου, στην Πελοπόννησο ο Νίκος Παππάς, στην Ηπειρο η Ολγα Γεροβασίλη κ.ά. Τον κεντρικό συντονισμό έχει η Ράνια Σβίγκου. Ειδική κινητοποίηση ετοιμάζεται στην Αττική, με πλήθος στελεχών να κατακλύζουν τις γειτονιές. Μαζί τους και η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT