Στ. Κασσελάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας αναγνωρίζοντας παλαιστινιακό κράτος»

Στ. Κασσελάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας αναγνωρίζοντας παλαιστινιακό κράτος»

Στη Δυτική Οχθη πραγματοποιεί επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στα παλαιστινιακά εδάφη και πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Οχθη, όπου είχε σήμερα συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους.

Όπως φαίνεται σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram, ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιότητων της Παλαιστίνης, Hani al-Hayek.

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «είναι δίκαιο και ηθικό να αναγνωριστεί, επιτέλους, το κράτος της Παλαιστίνης».

Ο ίδιος συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι πρόθεσή του είναι «να δείξει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό» αλλά και «να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους».

«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση στη Γάζα. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει τέλος σε αυτήν τη σφαγή», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει «να ασκηθεί πίεση σε ολόκληρη την Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών» και «να προωθηθεί το δίκαιο και ηθικό αίτημα της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους».  

Αναφερόμενος, δε, στο κάδρο με τη φωτογραφία του Γιάσερ Αραφάτ που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου έλαβε χώρα η συνάντηση με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι αυτή η φωτογραφία υπενθυμίζει τη μακρά σχέση του παλαιστινιακού λαού με τον ελληνικό λαό.

Στ. Κασσελάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας αναγνωρίζοντας παλαιστινιακό κράτος»-1

Πέρα από τις επαφές που είχε με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιότητων της Παλαιστίνης, Hani al-Hayek, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ.

Στ. Κασσελάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας αναγνωρίζοντας παλαιστινιακό κράτος»-2

Τον κ. Κασσελάκη συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στη Δυτική Οχθη, η Ράνια Σβίγκου, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT