Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή σε τροχιά εξουσίας

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή σε τροχιά εξουσίας

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις επόμενες 12 ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμπυκνώσουν όλα τα μηνύματα της προεκλογικής περιόδου που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα του κόμματος, προκειμένου οι πολίτες να έχουν μπροστά τους αποκωδικοποιημένο το κεντρικό πρόταγμα. Αυτό που επιχειρεί να καταστήσει σαφές στον κόσμο ο Στέφανος Κασσελάκης και αποτελεί την κεντρική στρατηγική είναι η επαναφορά της «κυβερνώσας Αριστεράς». Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ξεκάθαρη δεύτερη θέση που θα καταλάβει, όπως υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα αποτελεί και πάλι τον αδιαμφισβήτητο εναλλακτικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προοδευτικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που στρέφει το ενδιαφέρον του στην κοινωνία και στην πλειονότητα των πολιτών. Βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη. Στους αδύναμους, στους ευάλωτους και στη μεσαία τάξη», δήλωσε η Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οριοθετώντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στις επόμενες περιοδείες του. Η «μάχη της φέτας» για την αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με τη «μάχη κατά της ακρίβειας» και κατ’ επέκταση τη «μάχη της καθημερινότητας».

Το επόμενο διάστημα εστιάζοντας στις ανατιμήσεις προϊόντων από την Κουμουνδούρου θα μιλήσουν για όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για τα οποία έχουν προτείνει την εφαρμογή μηδενικού ΦΠΑ, χωρίς να πάρουν θετική απάντηση από την κυβέρνηση.

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στην Τρίπολη, στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο αύριο θα επισκεφθεί τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Θα βρεθεί σε αγορές, καταστήματα, σε μονάδα παραγωγής ελαιολάδου, αλλά και σε νοσοκομεία, επικεντρώνοντας την κριτική του στη Νέα Δημοκρατία και σε όλα τα θέματα που αφορούν τον πολίτη.

Το δεύτερο βασικό μήνυμα έχει να κάνει με τον αντιπολιτευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και την ισχυροποίησή του για την επόμενη τριετία. Ενα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές και παράλληλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα σημάνει μόνο την επαναφορά του κόμματος σε τροχιά εξουσίας, αλλά και τον καλύτερο έλεγχο της κυβέρνησης. Μια καταγραφή κοντά στη ζώνη του 20% θα μεταφραστεί ως μήνυμα για σκληρή κριτική στο Μαξίμου ή επιταγή για πρόωρες εκλογές. Οσον αφορά το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά τόνισε χθες πως ισχύει η δέσμευση για δημοσιοποίησή του πριν από τις ευρωεκλογές, ωστόσο σημείωσε ότι η σχετική πλατφόρμα δεν είναι ακόμη ανοιχτή.

Κόντρα για την επίσκεψη στην Παλαιστίνη

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Δυτική Οχθη πυροδότησε και προεκλογική κόντρα. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο δήλωσε πως «δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα αυτή η κατάσταση, να υπάρχει ένα αιματοκύλισμα χωρίς κανένα όριο και κατά τη γνώμη μας ο δυτικός κόσμος και η Ελλάδα να παραμένει στο περιθώριο». Από την κυβέρνηση άσκησαν από την πρώτη στιγμή κριτική, με τον Παύλο Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σημειώνει πως «όταν μιλάμε για μια τρομοκρατική οργάνωση και λέμε ότι υπάρχει και ένα μέρος που δεν είναι εξτρεμιστές, να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, συγγενείς θυμάτων από τρομοκρατική βία. Να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό πριν προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα». Συνέχεια στην κόντρα έδωσε η Βούλα Κεχαγιά, η οποία ανέφερε πως «αν κάποιοι θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που νοιάζονται για την ειρήνη στην περιοχή είναι τουρίστες, θα πρέπει να απαντήσουν γιατί οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ή ακόμη και ο πρωθυπουργός δεν έχουν πάει στη συγκεκριμένη περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT