Μητσοτάκης: Δεν θα γυρίσουμε στο 2015 – Στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε μόνο το περιτύλιγμα

Μητσοτάκης: Δεν θα γυρίσουμε στο 2015 – Στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε μόνο το περιτύλιγμα

«Από εμένα δεν θα ακούσετε δεσμεύσεις για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω», είπε ο πρωθυπουργός από το Παλαιό Φάληρο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι «δεν θα επιστρέψουμε στις χειρότερες εποχές της χώρας και στο 2015», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία που πραγματοποίησε σε προεκλογική συγκέντρωση πολιτών στο Παλαιό Φάληρο. 

«Οι ευρωεκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα να διεξάγονται σε έναν χρόνο σχετικά ουδέτερο, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών αυτών».

Σημείωσε ότι «η Ν.Δ. είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη», αλλά και το κόμμα που «το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη». 

«Το 2024 τα πράγματα στον κόσμο είναι πολύ πιο δύσκολα από το 2019», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την αναγκαιότητα η Ελλάδα «μέσα σε αυτές τις συνθήκες να είναι πρωταγωνίστρια, όπως ήταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια». 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Παιδείας, καθώς και στα προγράμματα σε αυτά τα πεδία που χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι «το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν απασχολεί σήμερα την ελληνική κοινωνία επειδή η κυβέρνηση το έλυσε». 

Εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα έχει άλλο κύρος και άλλη φωνή στην Ευρώπη» και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να μην αντιμετωπίσουν αυτές τις εκλογές με αδιαφορία.

«Η Ν.Δ. είναι η μόνη μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη στον τόπο μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για αλαζονεία. «Μας κατηγορούν για το 41%, αλλά το 41% εσείς μας το δώσατε, άρα εσάς κατηγορούν» είπε, σημειώνοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης λέει ότι είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, μοιράζει υπουργεία, αλλά κατηγορεί τη Ν.Δ. για αλαζονεία». 

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την αντιπολίτευση, υποστήριξε ότι «κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος». Σημείωσε ότι «δεν έχουμε ξεχάσει πώς φλερτάραμε με την καταστροφή το 2015» και ανέφερε ότι αυτοί που τάζουν χρήματα «κοροϊδεύουν τους πολίτες κατάμουτρα». 

«Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015. Δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα άλλαξε, αλλά το ψέμα, η τοξικότητα και τα “λεφτόδεντρα” παραμένουν. Από εμένα δεν θα ακούσετε δεσμεύσεις για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω», είπε ο πρωθυπουργός κορυφώνοντας την ομιλία του, ζητώντας από τους πολίτες τη δύναμη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT