Φρέντι Μπελέρης: «Πραξικόπημα» από τις αλβανικές αρχές

Φρέντι Μπελέρης: «Πραξικόπημα» από τις αλβανικές αρχές

Για τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης, αλλά και την υποψηφιότητά του για το ευρωκοινοβούλιο, μίλησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης, αλλά και την υποψηφιότητά του για το ευρωκοινοβούλιο, μίλησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

«Στόχος μου ήταν να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως δημάρχος Χειμάρρας. Δεδομένου ότι το αλβανικό καθεστώς και ο κ. Ράμα ελέγχει τη Δικαιοσύνη και σχεδόν όλες τις εξουσίες στην Αλβανία, δεν μου επέτρεψαν, κάνοντας ένα πραξικόπημα, να αναλάβω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο χειμαρριώτικος λαός», σημειώνει ο κ. Μπελέρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Χαρακτηρίζει την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «μεγάλη υποχρέωση» και «μεγάλη τιμή» από πλευράς του Ελληνα πρωθυπουργού. «Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χειμαρριωτών, αλλά και το σύνολο των ομογενών στην Αλβανία», σημειώνει.

Για τον εγκλεισμό του στη φυλακή, ο κ. Μπελέρης κάνει λόγο για αδικία που του προκαλεί στεναχώρια. «Σε κανένα σημείο δεν σκέφτηκα να κάνω έναν συμβιβασμό με το αλβανικό καθεστώς ή να δεχτώ έκπτωση σε αυτά που πιστεύω. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και στο τέλος θα νικήσουμε», τονίζει. 

Μιλώντας για τη δίωξή του, ο Φρέντι Μπελέρης κατηγορεί τον Εντι Ράμα πως τα τελευταία 11 χρόνια που κυβερνά, «έχει αποφασίσει να ξεχωρίσει εμάς τους Ελληνες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Αλβανία σε καλούς και κακούς, στους υποτακτικούς του και αυτούς που είναι αντίπαλοι».

«Εγώ είχα επιλέξει να είμαι αντίπαλός του, όχι από καμία ιδεολογία ή από κανένα προσωπικό συμφέρον, αλλά επειδή έβλεπα ότι όλες οι αποφάσεις του ως πρωθυπουργού ήταν εναντίον των Χειμαρριωτών, των Ελλήνων, ντόπιων κατοίκων», σημειώνει. «Από τη στιγμή που αυτά που λέει και κάνει χαϊδεύουν αυτιά εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία, προφανώς θέλει να το πάει μέχρι το τέλος», εκτιμά ο κ. Μπελέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT