Γ. Στουρνάρας για Προβόπουλο: Σημαντική η συμβολή του στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα

Γ. Στουρνάρας για Προβόπουλο: Σημαντική η συμβολή του στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα

«Διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους στον τραπεζικό τομέα», αναφέρει για τον προκάτοχό του ο διοικητής της ΤτΕ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύπη του για τον θάνατο του προκατόχου του, Γιώργου Προβόπουλου, εξέφρασε ο δοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάς σημειώνει ότι ο εκλιπών «προσέφερε σημαντικό έργο, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στα δημόσια οικονομικά της χώρας».

Σε σχέση με την θητεία του Γιώργου Προβόπουλου στην ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για «σημαντική συμβολή στη δημοσιονομική πολιτική και στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα», προσθέτοντας ότι «διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους στον τραπεζικό τομέα».

«Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και για το δημόσιο βίο της χώρας», καταλήγει η δήλωση του διοικητή της ΤτΕ.

Αναλυτικά η δήλωση

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζει τη μεγάλη του λύπη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώην Διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

Ο Γιώργος Προβόπουλος προσέφερε σημαντικό έργο, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς και στη νομισματική πολιτική και την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Είχε σημαντική συμβολή στη δημοσιονομική πολιτική και στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, και από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 2008-2014, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους στον τραπεζικό τομέα.

Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και για το δημόσιο βίο της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT