ΣΥΡΙΖΑ: Σκιαμαχίες Κασσελάκη με Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Σκιαμαχίες Κασσελάκη με Τσίπρα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που δημοσκοπήσεις ήδη ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά και δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ενώσει τον χώρο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης τον «βγάζει από το κάδρο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1 και σε ερώτηση αν ο πρώην πρωθυπουργός θα διεκδικήσει την ηγεσία της ενωμένης Κεντροαριστεράς, τόνισε πως «ο ίδιος μου έχει πει ότι αυτό το κεφάλαιο για εκείνον έχει κλείσει». Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως επικοινωνεί με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια-δυο φορές την εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι «έχει τη δική του ενασχόληση με το Ινστιτούτο το οποίο φτιάχνει». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν θα του έδινε κάποια θέση στην κυβέρνησή του.

Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει παρενέβη ο Γιώργος Τσίπρας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM» σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας νομίζω ότι έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια προοπτική, είναι παρών, είναι ενεργός και ο περισσότερος κόσμος θέλει μια ενεργό επαναφορά του στην πολιτική με όποιο τρόπο γίνει αυτό».

Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα; Ειδικά αν το ποσοστό του κόμματος δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο και την ηγεμονία μεταξύ των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου; Δεν πέρασε απαρατήρητο χθες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης 11 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ανέβασε λίγο ακόμη τον πήχυ των προσδοκιών. Επανέλαβε πως αυτό που θα τον χαροποιούσε θα ήταν ένα ποσοστό άνω του 20% του ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από 30% της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας για τις εθνικές κάλπες: «Θεωρώ ότι θα έχουμε αυτοδυναμία».

Στοχεύει με συνεχείς «ενέσεις τόνωσης» ηθικού πρώην και νυν ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως η ψήφος τους δεν είναι χαμένη, αλλά ταυτίζεται με την επαναφορά του κόμματος σε τροχιά εξουσίας. Ολα αυτά, παρά το γεγονός πως καμία δημοσκόπηση δεν έχει δώσει έως τώρα δυναμική στην αξιωματική αντιπολίτευση, που να της δίνει καλύτερο ποσοστό από το 17,8% του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα εξακολουθεί να κλείνει οποιαδήποτε πόρτα συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Για την προτεραιότητα που θέτει αν περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, δήλωσε πως «αν είμαστε στον αντίστοιχο συνταγματικό κύκλο θα είναι η κατάργηση των βουλευτικών ασυλιών, η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών». Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στη χθεσινή συνέντευξή του είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε πόσο είναι η τιμή της φραντζόλας, τη στιγμή που ο ίδιος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη φέτα, ενώ και κατά τη νέα περιοδεία του στην Πελοπόννησο η ακρίβεια στην αγορά είναι το υπ’ αριθμόν 1 θέμα στην ατζέντα του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη από όπου τόνισε: «Παροτρύνω τους πολίτες να σκεφτούν εάν είναι ικανοποιημένοι με την ακρίβεια που βιώνουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επιλέγει να μη βάλει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, όπως προτείνουμε εμείς, και να μη μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά». Σήμερα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT