Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια

Στο 15,1% η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Σταθερά τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 15,1% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO ενόψει ευρωεκλογών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,4%. Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,5% και το ΚΚΕ με 7,3%. Πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται η Νίκη (3,2%) και η Πλεύση Ελευθερίας (3,1%).

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-1

Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. είναι πρώτη με 33,1% ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,2% και το ΠΑΣΟΚ με 13,2%. Τέταρτη είναι η Ελληνική Λύση με 8,4% και στη συνέχεια έρχεται το ΚΚΕ με 8,2%. Στο 3,6% βρίσκεται η Νίκη, 3,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας και 3% η Νέα Αριστερά. 

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-2

Μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ., πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έρχεται η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 32,1% και ακολουθούν οι Γιώργος Αυτιάς (27,1%), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (20,2%), Φρέντης Μπελέρης (16,3%), Μανώλης Κεφαλογιάννης (13,2%), Πύρρος Δήμας (13,1%), Στέλιος Κυμπουρόπουλος (12,9%) και Ελεονώρα Μελέτη (9,3%). 

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-3

Στην πρώτη πεντάδα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης με 33,7% και ακολουθούν οι Νίκος Παππάς (24,1%), Νικόλας Φαραντούρης (23,2%), Ελενα Κουντουρά (22,7%) και Σοφία Μπεκατώρου (18,3%).

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-4

Μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Παπανδρέου με 26,5%, δεύτερος ο Γιάννης Μανιάτης με 24,7% και ακολουθούν οι Σάκης Αρναούτογλου, Φίλιππος Σαχινίδης και Λευτέρης Καρχιμάκης.

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-5

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43,5%  ενώ δεύτεροι έρχονται οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Ανδρουλάκης με 34,9%. Ακολουθούν Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός.

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-6

Το 45,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι με την ψήφο του θέλει να στηρίξει τις ενωσιακές πολιτικές, ενώ το 41,3% προτίθεται να τις αποδοκιμάσει. 

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-7

Το 60,4% απαντά πως σκοπός του είναι να καταψηφίσει την κυβέρνηση ενώ το 34,4% δηλώνει πως με την ψήφο του στις ευρωεκλογές θα στηρίξει το Μαξίμου.

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-8

Το 53,4% αναφέρει πως η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας θα επηρεάσουν την επιλογή στην κάλπη. Το 8,2% αναφέρει ότι θα αποφασίσει με βάση τα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ μικρότερα ποσοστά προτάσσουν την Υγεία, την εξωτερική πολιτική, το δυστύχημα στα Τέμπη, την Παιδεία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-9

Στην ερώτηση για το κόμμα που ασκεί «πιο ουσιαστική» αντιπολίτευση, 18,5% ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, 12,9% προτιμά το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 10,9%, ΚΚΕ με 9,1%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και Νίκη με 2,3%.

Δημοσκόπηση GPO: Ενας στους δύο θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια-10
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT