Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 15,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της PULSE που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή των ψήφων, καθώς εννέα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3%, με το ΜέΡΑ25 να παρουσιάζει ανοδική τάση.


Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-1

Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, το ΠΑΣΟΚ 13%, η Ελληνική Λύση 8,5%, το ΚΚΕ 7,5%, από 3,5% η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25, ενώ η Νέα Αριστερά φτάνει στο 3%. Το κόμμα «Φωνή Λογικής» συγκεντρώνει 2,4% και το κόμμα «Δημοκράτες» 2%.


Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-2

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-3

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, η Ελληνική Λύση 7,5%, το ΚΚΕ 6,5%, από 3% η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜεΡΑ25, ενώ η Νέα Αριστερά φτάνει στο 2,5%. Το κόμμα «Φωνή Λογικής» συγκεντρώνει 2% και το κόμμα «Δημοκράτες» 1,6%.


Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-4

Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της Pulse για την κατανομή των εδρών που θα «δώσει» η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση.

Το βασικό σενάριο για τις 21 ελληνικές έδρες προβλέπει τη Νέα Δημοκρατία με 7 εκπροσώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ με 4, το ΠΑΣΟΚ με 3, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση από 2 και Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 από μία. Η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται μεν στο όριο του 3%, μένει χωρίς βουλευτή.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-5

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Οσον αφορά στον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει με διαφορά στην πρώτη θέση. Δεύτερος ο «κανένας» και τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-6

Ποσοστά συμμετοχής

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στη διαδικασία των ευρωεκλογών, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι από τις συνεχείς εκλογές και τη δύσκολη καθημερινότητα. Η έρευνα δείχνει ότι η διάθεση συμμετοχής αυξάνεται με την ηλικία, καθώς οι μεγαλύτεροι δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σε αντίθεση με τους νεότερους.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-7
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ-8
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT