Αντιπαράθεση για την οικονομία στην τελική ευθεία

Αντιπαράθεση για την οικονομία στην τελική ευθεία

Πού εστιάζουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα πράγμα συμφωνούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης: Ξορκίζουν και οι δύο την αποχή στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός από την Παιανία χθες δήλωσε πως «δεν είναι τώρα η ευκαιρία αυτές οι ευρωεκλογές ούτε για την έκφραση οποιασδήποτε επιμέρους δυσαρέσκειας ούτε για οποιοδήποτε παράπονο. Τώρα χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα τη συσπείρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο δελτίο ειδήσεων του Star τόνισε ότι «ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει, πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του».

Τα επιτελεία που πραγματοποιούν τον στρατηγικό σχεδιασμό γνωρίζουν πως μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες η μέγιστη δυνατή συσπείρωση θα επιτευχθεί μόνο μέσω της αντιπαράθεσης με επίκεντρο την οικονομία. Από τη Νέα Δημοκρατία αναδεικνύοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και από τον ΣΥΡΙΖΑ πείθοντας ότι τα προγράμματα που παρουσίασαν για την πάταξη της ακρίβειας και το νέο φορολογικό είναι κοστολογημένα και απολύτως εφαρμόσιμα. Συνεχίζοντας την αποδόμηση των προτάσεων νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ANT1 ανέφερε: «Το κόστος του προγράμματος της αντιπολίτευσης, αυτά τα οποία έχει καταθέσει ο κ. Κασσελάκης, είναι 45 δισ. ευρώ την τετραετία χωρίς να συνυπολογίσω τον 13ο και 14ο μισθό και το συν 5% που θέλει να δώσει στην υγεία».

Από τη Ρόδο, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι η ακρίβεια είναι επιλογή του πρωθυπουργού. «Δεν υπάρχει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο κέρδος ένα 5% θα μπορούσε να το κάνει αύριο αν ήθελε. Επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους αντί να δώσει μια ανάσα στον απλό κόσμο με μείωση στον ΦΠΑ. Δεν βάζει καν πρόστιμα στις εταιρείες για την αισχροκέρδεια, ούτε έναν “Τειρεσία” δεν κάνει».

Το δεύτερο πεδίο στο οποίο εστιάζουν στην Κουμουνδούρου, επιχειρώντας να δείξουν πως η κυβέρνηση είναι απολογούμενη, είναι το δυστύχημα των Τεμπών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο «μπάζωμα», επισήμανε πως «έχουμε παρουσιάσει ένα κατηγορητήριο που θα αποτελέσει μέρος ενός αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής», χαρακτηρίζοντας ανήθικο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο ζήτημα προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση «να φτιάξει κατηγορητήριο και δεσμεύομαι ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί, θα συζητηθεί αμέσως στη Βουλή. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, αλλά πρέπει να δω το κατηγορητήριο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα», είπε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει διευκολύνει τη Δικαιοσύνη στο έργο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT